Ανδρουλάκης: «Κατέβηκε η παράσταση ανήξερος Πρωθυπουργός»
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε για το «πάρτι διαφθοράς» και ζητά απαντήσεις.
Με σκληρή δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για πλήρη γνώση των καταγγελλόμενων σκανδάλων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για το «πάρτι διαφθοράς» στον οργανισμό που διαχειρίζεται κονδύλια 3 δισ. ευρώ ετησίως.
«Η σημερινή αποκάλυψη των δύο επιστολών του πρώην Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Σημανδράκου, προς το Μέγαρο Μαξίμου κατεβάζει την παράσταση «ανήξερος Πρωθυπουργός» με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι επιστολές αποδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός είχε πλήρη εικόνα για όσα συνέβαιναν στον Οργανισμό.
«Η χώρα διασύρεται, ο πρωτογενής τομέας κινδυνεύει»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας μπαίνει σε μεγάλη περιπέτεια. Παράλληλα, έθεσε τρία ξεκάθαρα ερωτήματα στον κ. Μητσοτάκη:
Γιατί ενώ γνώριζε, δεν σταμάτησε τα νοσηρά φαινόμενα;
Γιατί κάλυψε, όπως καταγγέλλει, τα «γαλάζια κυκλώματα»;
Γιατί ακόμη και σήμερα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό;
Η δήλωση Ανδρουλάκη έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης στοιχείων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκαλώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης με αιχμή τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων στον αγροτικό τομέα.