Δίδυμο στις… κλοπές: Μέσα σε 1,5 είχαν «ανοίξει» σπίτια και επιχειρήσεις με λεία 10.000 ευρώ
Μια σύλληψη

Δίδυμο στις… κλοπές ήταν δύο άτομα που μέσα σε ενάμιση μήνα είχαν «ανοίξει» σπίτια και επιχειρήσεις στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν 34χρονο αλλοδαπό ο οποίος συνελήφθη και για μια 33χρονη η οποία έχει ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της.
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το πρωί άντρες του τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων «έπιασαν» επ’ αυτοφώρο τον 34χρονο την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει φαρμακείο.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 17.05.2025 έως και 27.06.2025 ο 34χρονος με ακόμα μια 33χρονη είχαν διαπράξει 11 κλοπές από επιχειρήσεις και οικίες στο κέντρο των Χανίων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, καπνικά προϊόντα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων