HomeΚΡΗΤΗΟ δήμος Μαλεβιζίου στην ψηφιακή εποχή

Ο δήμος Μαλεβιζίου στην ψηφιακή εποχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» το έργο της δημιουργίας ηλεκτρονικού οδηγού για το δήμο Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου, είναι η κατασκευή και η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας πληροφοριών, μέσω της οποία θα μπορούν οι επισκέπτες του δήμου να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς, υποδομές, λειτουργία επιχειρήσεων, κ.α. Στο σύστημα θα περιλαμβάνονται λειτουργίες εύρεσης και απεικόνισης σημείων ενδιαφέροντος ανά θεματική κατηγορία, χάρτες, διαδρομές, θέσεις στάθμευσης, εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο δήμο μας αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τις εξελίξεις της τεχνολογίας, για να προβάλλουμε τον τόπο μας, να ενημερώσουμε και να βοηθούμε τους επισκέπτες μας. Στην εφαρμογή αυτή όλα τα δεδομένα θα δίνονται σε πραγματικό χρόνο και με διαδραστικό τρόπο, έτσι ώστε να είναι εύκολη και αξιόπιστη η ηλεκτρονική περιήγηση στο Μαλεβίζι. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα μπορεί ο καθένας εύκολα και απλά να ενημερωθεί για όλα όσα τον ενδιαφέρουν. Πολιτισμός, ιστορία, αξιοθέατα, εκδηλώσεις και κάθε τι σχετικό με το Μαλεβίζι, θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Αισιοδοξούμε ότι με αυτή την εφαρμογή θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ενδοδημοτική κίνηση των ελλήνων και ξένων επισκεπτών και θα τονωθούν οι μικρές, τοπικές οικονομίες των οικισμών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του, καθώς και όλα τα στελέχη του δήμου μας για το θετικό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος υλοποίησης είναι 3 μήνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση