HomeΚΡΗΤΗΔιάκριση για τη Δημόσια ΣΑΕΚ Ρεθύμνου στον διαγωνισμό «Comme des chefs 2025»

Διάκριση για τη Δημόσια ΣΑΕΚ Ρεθύμνου στον διαγωνισμό «Comme des chefs 2025»

Ένας πανελλαδικός θεσμός για μια δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη διάκριση της  ΣΑΕΚ Ρεθύμνου στον Μεγάλο Διαγωνισμό «Comme des chefs 2025», έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό διαγωνισμό αφιερωμένο στη δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η ομάδα της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου παρουσίασε μία συνταγή εμπνευσμένη από την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπικότητα, εποχικότητα και αειφορία των πρώτων υλών, ενώ απέσπασε θερμά σχόλια για την εκπληκτική προφορική παρουσίαση στα γαλλικά, την άψογη ομαδική συνεργασία και τη δημιουργικότητα στη σύνθεση και αισθητική του πιάτου.

Η αξιολόγηση έγινε από διακεκριμένη επιτροπή με πρόεδρο τον Jean-Marie Hoffmann, Επικεφαλής της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και μέλη τους:

Bertrand Valegeas, Executive Chef στο Mandarin Oriental (Costa Navarino)

Laurent Gambra, σεφ στο Lycée des Métiers Aristide Briand (Γαλλία)

Εκπρόσωποι της Γ.Γ. Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Η διάκριση της  ΣΑΕΚ Ρεθύμνου και η συνολική ποιότητα όλων των συμμετοχών επιβεβαιώνουν το δημιουργικό δυναμικό της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την αξία της διακρατικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση