Εκδήλωση για τη γυναίκα στον Άγιο Μύρωνα – Πρόληψη, στήριξη και ενδυνάμωση
Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία, την προστασία και τα δικαιώματα των γυναικών

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η πρόληψη είναι δύναμη! Φροντίζω για τους άλλους – Φροντί-ΖΩ & για μένα» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, από τις 11:00 έως τις 13:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μύρωνα.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της πρόληψης σε θέματα υγείας, ασφάλειας και κοινωνικής υποστήριξης των γυναικών.
Θεματικές ομιλίες
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες που θα αναλύσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα της υγείας, την πρόληψη της βίας και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι:
Αριστέα Νινιράκη, Μαία στο Δημοτικό Ιατρείο Ηρακλείου: «Είμαι γυναίκα – Φροντίζω την υγεία μου».
Έλενα Κονιδάκη, Σύμβουλος Νομικής Στήριξης, Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του ΚΕ.Θ.Ι.: «Η συμβολή του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων».
Βαρσαμία Καλοχριστιανάκη, Κοινωνιολόγος, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου: «Η παρέμβαση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου στη στήριξη και ενδυνάμωση της γυναίκας».
Συνεργασία φορέων
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο Φύλων του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού – Γραφείο Αγίου Μύρωνα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μύρωνα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.