Καιρός: «Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης στην Κρήτη
Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ζέστη, σκόνη από τη Βόρεια Αφρική και λασποβροχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να συνθέσουν το σημερινό σκηνικό του καιρού
Σύμφωνα με την πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στην Κρήτη τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.