Ευαγγελία Φανουράκη: Νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου
«Δεν είναι πολιτική καριέρα, αλλά προσφορά και αγάπη για το ΕΣΥ»

Τη θέση της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου, καθώς και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της περιοχής, αναλαμβάνει η Ευαγγελία Φανουράκη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας.
Σε δημόσια δήλωσή της, η νέα διοικήτρια εκφράζει ευγνωμοσύνη και ευθύνη για την ανάληψη της θέσης, ενώ υπογραμμίζει πως το έργο της δεν έχει πολιτική χροιά, αλλά αποτελεί λειτούργημα και διακονία.
«Το νοσοκομείο μέσα στο οποίο μεγάλωσα»
Η Ευαγγελία Φανουράκη σημειώνει πως η επιλογή της δεν αποτελεί προπύργιο για πολιτική ανέλιξη, αλλά έναν αυτοσκοπό προσφοράς προς το νοσοκομείο στο οποίο μεγάλωσε. Παράλληλα, δηλώνει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί υπερκομματικά, προτάσσοντας πάντα το καλό των συμπολιτών της.
Η νέα της προτεραιότητα: «Διασυνδεόμενα» νοσοκομεία
Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, η λέξη «διασυνδεόμενα» θα αποτελέσει τον βασικό άξονα του έργου της, με στόχο την αρμονική συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων της περιοχής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.
«Να παλέψουμε μαζί για λύσεις»
Τέλος, η νέα διοικήτρια δηλώνει ότι θα διατηρήσει ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους φορείς και τους πολίτες, δεσμευόμενη πως δεν θα αγνοήσει κανένα πρόβλημα, ακόμη και αν η επίλυσή του δεν είναι άμεση.
Με ταπεινότητα, ζητά από τους πολίτες αντί για συγχαρητήρια, μια προσευχή:
«Όπως μπαίνω στο νοσοκομείο μας, με την αγάπη σας και το κεφάλι ψηλά, έτσι να βγω μετά το πέρας της θητείας μου».