HomeHL-9Τρεις φωτιές μέσα σε λίγη ώρα στην Κρήτη

Τρεις φωτιές μέσα σε λίγη ώρα στην Κρήτη

Έτρεχε χθες το απόγευμα η πυροσβεστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτρεχε χθες το απόγευμα η πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει σχεδόν ταυτόχρονα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του certapost, η αρχή έγινε στις Γούβες όταν φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με την πυροσβεστική να σπεύδει με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε φωτιά στα Χανιά αλλά και την Σητεία όπου και εστάλη δύναμη της πυροσβεστικής.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές εμποδίζοντάς τες να επεκταθούν με τις φλόγες να έκαναν στάχτη συνολικά πάνω από 3 στρέμματα γης, κυρίως χορτολιβαδικής έκτασης.

Δύσκολο τριήμερο

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης εξαιτίας της απότομης άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και των ισχυρών νοτιάδων που θα πνέουν στο νησί.

Η πυροσβεστική, μέσω του cretapost, απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να μην προχωρούν σε καύση ξύλων έως και την Κυριακή και σε καμία θερμή εργασία καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς.

«Μπορεί να μην βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδος αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν απολύτως καμία θερμή εργασία ή καύση ξύλων», επισημαίνουν πηγές από την πυροσβεστική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση