«Γιατί επιλέγω κρητικό μέλι;» – Εσπερίδα στα Χανιά για την ποιότητα και την αξία του
Ενημέρωση καταναλωτών και γευσιγνωσία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα την ανωτερότητα του κρητικού μελιού διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Χανίων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 18:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Γνώση και γεύση σε μια ξεχωριστή εκδήλωση
Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τα χαρακτηριστικά του κρητικού μελιού, τα πλεονεκτήματά του έναντι άλλων προϊόντων και τη σημασία της υποστήριξης των τοπικών παραγωγών.
Διακεκριμένοι ομιλητές για κάθε πτυχή του μελιού
Στην εσπερίδα θα μιλήσουν ειδικοί από τον χώρο της μελισσοκομίας, της επιστήμης και των εξαγωγών, μεταξύ των οποίων:
Δέσποινα Κατσουλάκη, Κτηνίατρος, Επόπτης Μελισσοκομίας ΜΚ Χανίων.
Μανώλης Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Dr. Αλέκος Στεφανάκης, Κτηνίατρος.
Γευσιγνωσία κρητικού μελιού – Μια εμπειρία για τον ουρανίσκο
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γευσιγνωσία μελιού, δοκιμάζοντας διάφορες ποικιλίες και λαμβάνοντας δείγματα από τοπικούς παραγωγούς.
Μια εκδήλωση που αναδεικνύει τη μοναδική γεύση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη διατροφική αξία του κρητικού μελιού, ενισχύοντας τη σχέση του καταναλωτή με αυτό το εκλεκτό τοπικό προϊόν.