Ο Τραμπ μίλησε με τον Πούτιν, ενημερώνει τον Ζελένσκι -«Ξεκινούν αμέσως διαπραγματεύσεις»
Τραμπ: Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές στην Ουκρανία

Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την Ενέργεια και την Τεχνητή Νοημοσύνη, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πρέπει να μπει ένα τέλος στους εκατομμύρια θανάτους που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Τραμπ: Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές στην Ουκρανία
Στην ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του πως ο πόλεμος δεν θα είχε συμβεί αν ήταν εκείνος πρόεδρος αλλά, όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, «συνέβη, οπότε πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές!».
Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά και είπε πως στο «τραπέζι» βρίσκεται και το ενδεχόμενο να επισκεφτεί ο ένας τη χώρα του άλλου.
Συνομιλεί με τον Ζελένσκι ο Τραμπ, αμέσως μετά την επικοινωνία του με Πούτιν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως συμφώνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για να βρεθεί τρόπος να λήξει ο πόλεμος, και είπε πως θα ενημερώσει αμέσως τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρο της Ουκρανίας, για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλιστα, αυτήν την ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ συνομιλεί με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
«Μόλις είχα μια μακρά και ιδιαίτερα παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Συζητήσαμε για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την Ενέργεια, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη δύναμη του δολαρίου και διάφορα άλλα θέματα.
Αναλογιστήκαμε και οι δύο τη Μεγάλη Ιστορία των εθνών μας και το γεγονός ότι πολεμήσαμε τόσο επιτυχώς μαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θυμίζοντας, ότι η Ρωσία έχασε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και εμείς, ομοίως, χάσαμε πάρα πολλούς!
Μιλήσαμε ο καθένας μας για τις δυνάμεις των αντίστοιχων εθνών μας και για το μεγάλο όφελος που θα έχουμε κάποια μέρα από τη συνεργασία μας. Αλλά πρώτα, όπως συμφωνήσαμε και οι δύο, θέλουμε να σταματήσουμε τους εκατομμύρια θανάτους που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο με τη Ρωσία/Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε μάλιστα το πολύ ισχυρό σύνθημα της εκστρατείας μου, «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ». Και οι δύο πιστεύουμε πολύ σθεναρά σε αυτό. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στα έθνη του άλλου.
Συμφωνήσαμε επίσης να αρχίσουν οι αντίστοιχες ομάδες μας αμέσως διαπραγματεύσεις και θα ξεκινήσουμε με ένα τηλεφώνημα στον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας, για να τον ενημερώσουμε για τη συνομιλία, κάτι που θα κάνω αμέσως τώρα.
Ζήτησα από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, τον Διευθυντή της CIA Τζον Ράτκλιφ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Γουόλτς και τον Πρέσβη και Ειδικό Απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ, να ηγηθούν των διαπραγματεύσεων, οι οποίες, πιστεύω ακράδαντα, θα είναι επιτυχείς.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έναν πόλεμο που δεν θα συνέβαινε αν ήμουν πρόεδρος, αλλά συνέβη, οπότε πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές! Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Πούτιν για τον χρόνο και την προσπάθειά του σε σχέση με αυτό το κάλεσμα, καθώς και για την απελευθέρωση, χθες, του Marc Fogel, ενός υπέροχου ανθρώπου που χθες το βράδυ χαιρέτησα προσωπικά στον Λευκό Οίκο. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε επιτυχή κατάληξη, ελπίζω σύντομα!».