Στη φυλακή δύο άτομα για τα επεισόδια στα δικαστήρια Ηρακλείου
Είχαν συλληφθεί για υποκίνηση έντασης κατά την απολογία των κατηγορουμένων για την κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε έναν 39χρονο και 2,5 ετών σε μια γυναίκα, που κατηγορούνται ως υποκινητές των επεισοδίων έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2025.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο των απολογιών της 26χρονης μητέρας και του 44χρονου συντρόφου της, που κατηγορούνται για τη βάναυση κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι ποινές και οι κατηγορίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος για τρία από τα τέσσερα αδικήματα που του αποδίδονταν, πλην της φθοράς, και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών, εκ των οποίων έξι μήνες εκτιτέοι. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη και το ποινικό παρελθόν του.
Η συγκατηγορούμενή του κρίθηκε ένοχη για δύο από τα τέσσερα αδικήματα και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Τα επεισόδια στα δικαστήρια
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου, είχε συγκεντρωθεί εξαγριωμένο πλήθος, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας δικαιοσύνη για τον 3χρονο Άγγελο, το παιδί που υπέστη φρικτά βασανιστήρια και χαροπαλεύει στη ΜΕΘ.
Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν μετά από εισαγγελική παραγγελία, ενώ τους αποδόθηκαν κατηγορίες για:
Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών
Υποκίνηση σε διατάραξη κοινής ειρήνης
Διατάραξη δικαστικής συνεδρίασης
Ένταση και μικροεπεισόδια
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η κατηγορούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο το περιστατικό αποδείχθηκε παροδικό και η εκδίκαση συνεχίστηκε κανονικά.