Κακοποίηση 3χρονου: Σοκ από το ιατροδικαστικό πόρισμα – Μώλωπες, θλάση στο συκώτι και εγκαφαλική κάκωση
Στη φυλακή το ζευγάρι – Πλήθος κόσμου μέχρι αργά στα δικαστήρια

Σοκ προκαλεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα τραύματα που φέρει στο σωματάκι του ο 3χρονος Άγγελος που κακοποιούνταν συστηματικά στο σπίτι της Θερίσου στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, το άτυχο αγοράκι βίωνε μαρτυρικές στιγμές καθώς όπως αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής τα τραύματά του ήταν αρκετών ημερών ωστόσο το τραύμα που είναι μη αναστρέψιμο – εκείνο στον εγκέφαλο – έγινε πρόσφατα.
Μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη
Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, παρά τον τεράστιο αγώνα που δίνουν για να κρατηθεί στη ζωή ο 3χρονος Άγγελος, είναι αρκετά απαισιόδοξοι καθώς ακόμα και μετά την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στον εγκέφαλο, δεν υπάρχει καμία βελτίωση.
Μάλιστα, όπως βεβαιώνει ο ιατροδικαστής έχει υποστεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη ενώ όπως αναφέρεται και στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα επιβίωσης.
Μώλωπες και εγκαύματα πιθανόν από τσιγάρο σε όλο του το σώμα
Πέραν από τους μώλωπες και τις γρατζουνιές, το παιδί είχε εγκαύματα (πιθανότατα από τσιγάρο) στα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο αλλά και τη γεννητική του περιοχή. Επίσης είχε και εσωτερικές κακώσεις, όπως θλάση στο συκώτι, είχε τραυματισμό στην κοιλιακή χώρα, ενώ είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ως συνέπεια των βασανιστηρίων που υπέστη.
Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φαίνεται ότι έγιναν την ημέρα του τραυματισμού. Ωστόσο, τα σημάδια που εντοπίστηκαν σε όλο το σώμα του παιδιού, δείχνουν την παρατεταμένη και βάναυση κακοποίησή του.
«Η εξέταση των άνω άκρων (η οποία δεν εδύνατο να είναι πλήρης) αποκαλύπτει διαφόρων ηλικιών (μικρούς και μεγαλύτερους) μώλωπες, (εντοπισμένους στην έξω κυρίως επιφάνεια αμφοτέρων των βραχιόνων και αντιβραχίων). Παρατηρείται ακόμη μεταξύ άλλων: κυκλοτερής παλαιότερη αλλοίωση – εσχάρα στην παλαιμιαία επιφάνεια, πιθανόν τσιγάρο) αλλά και υπονύχιο αιμάτωμα μεγάλου δακτύλου δεξιάς άκρας χειρός, πιο πρόσφατη εκδορά ραχιαίας επιφάνειας αριστεράς άκρας χειρός και επίσης πιο πρόσφατη εκδορά ραχιαίας επιφάνειας παράμεσου δακτύλου αριστεράς άκρας χειρός κα.», περιγράφεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα που επικαλείται το protothema.
Στη φυλακή η το ζευγάρι
Τον δρόμο για την φυλακή έλαβε χθες η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της που κατηγορούνται για την φριχτή κακοποίηση του 3χρονου παιδιού στο σπίτι τους στην Θέρισο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, μετά την απολογία τους και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Τι ισχυρίστηκε ο 44χρονος
Ο 44χρονος επανέλαβε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κακοποίηση του παιδιού και ότι η μόνη ευθύνη που έχει είναι πως δεν κατήγγειλε την 26χρονη για την κακοποιητική της συμπεριφορά.
Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε καταγράψει τα τραύματα του παιδιού με το κινητό του προκειμένου να τον καταγγείλει αλλά όπως ανέφερε «ήμουν άτολμος, αναποφάσιστος και ηλίθιος» ενώ παράλληλα δήλωσε πως την φοβόταν.
Απαθής στην απολογία της η 26χρονη
Με απάθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος εμφανίστηκε ενώπιον στην ανακρίτρια η 26χρονη μητέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η απολογία της 26χρονης είχε διάρκεια τρεις περίπου ώρες και η ίδια δεν έδειξε κανένα σημείο ενδιαφέροντος, ούτε καν όταν της ανέφεραν για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.
Η ίδια, κατά την απολογία της, έριξε όλο το φταίξιμο στον 44χρονο υποστηρίζοντας πως τρεις μήνες που μένει μαζί του εκείνος κακοποιεί συστηματικά το παιδί ενώ της είχε πάρει το κινητό και δεν μπορούσε να μιλήσει με τους δικούς της για να ζητήσει βοήθεια.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα όλο αυτό το διάστημα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν έφευγε.
Ως προς το πρωινό της Κυριακής ανέφερε πως εκείνη έλειπε για να πάει να πάρει καφέ και το παιδί ήταν ευδιάθετο. Όταν γύρισε το είδε στην άθλια αυτή κατάσταση.
Η είσοδος και η έξοδος του ζευγαριού από το δικαστικό Μέγαρο
Λίγο πριν τις 11.30 έφτασαν στο αστυνομικό μέγαρο η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της που κατηγορούνται για την φριχτή κακοποίηση του 3χρονου αγοριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, εξαιτίας του οργισμένου πλήθους που βρίσκεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, οι αστυνομικοί οδήγησαν το ζευγάρι στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων υπό τον φόβο των επεισοδίων.
Ωστόσο και εκεί υπήρχαν κάποιοι πολίτες, που στη θέα του ζευγαριού πλησίασαν για να τους φωνάξουν ενώ δεν έλειψαν και τα γιουχαρίσματα.
Αρκετές ώρες αργότερα και με ταχύτατες κινήσεις πραγματοποιήθηκε η έξοδος της 26χρονης μητέρας και του 44χρονου συντρόφου της από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την ασφαλή έξοδο του ζευγαριού από το αστυνομικό μέγαρο.
Σχεδόν αστραπιαία οι δύο αστυνομικοί έβγαλαν από την πλάγια πόρτα του δικαστηρίου τους κατηγορούμενους, μπήκαν στο αμάξι και έφυγαν συνοδευόμενοι από ομάδες της ΔΙ.ΑΣ.
Η επιχείρηση αυτή στήθηκε καθώς από το πρωί, μέχρι και το βράδυ, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και ήταν έτοιμο να λιντσάρει το ζευγάρι.
Ένταση στα δικαστήρια – Λιποθύμησε μία γυναίκα
Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια του Ηρακλείου, την ώρα που απολογείται η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα τα οποία απαιτούν από τους αστυνομικούς να φύγουν από την πύλη του Μεγάρου ώστε να μπουν μέσα να δουν το ζευγάρι.
Μάλιστα, κάποια στιγμή υπήρξαν μικροεπεισόδια με αρκετούς να σπρώχνουν ώστε να μπουν μέσα ενώ πετούσαν και διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια και άλλα) στα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από την πόρτα των δικαστηρίων.
Από τις εντάσεις ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ενώ μία γυναίκα λιποθύμησε.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και την μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Οργή από το πλήθος
Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου είχε συγκεντρωθεί κόσμος προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το ζευγάρι που προκάλεσε τους τραυματισμούς στο άτυχο αγοράκι.
Αρχικά δεκάδες άνθρωποι ήταν μέσα στο δικαστικό μέγαρο ενώ εκατοντάδες βρίσκονται εκτός των δικαστηρίων περιμένοντας την 26χρονη μητέρα με τον 44χρονο σύντροφό της.
Μάλιστα, σε αρκετές στιγμές η έντασή ανέβηκε ειδικά όταν οι αστυνομικοί έκλεισαν με τα σώματά τους την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου εμποδίζοντας την είσοδο των παρευρισκομένων.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι από το πλήθος, εμφανώς οργισμένοι από την υπόθεση, επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς που δεν τους άφηναν να μπουν μέσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα ο οποίος κατά την διάρκεια των εντάσεων έσπασε ένα παράθυρο στο Δικαστικό Μέγαρο.