HomeΚΡΗΤΗΧειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο

Χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο το άστατο σκηνικό στη χώρα. Το φθινόπωρο φαίνεται πως ήρθε για να μείνει καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σάββατο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, έως και 10 βαθμούς ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια και στο Αιγαίο

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Εύβοια, στο Αιγαίο και πιθανόν στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 20 στην Ανατολική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 15 έως 18 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 17 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Βελτιωμένο καιρό με παροδικές νεφώσεις, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Την Κυριακή, στα δυτικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση