HomeΕΛΛΑΔΑΒαγγέλης Μαρινάκης: Νέο κεφάλαιο για την Alter Ego και τον κλάδο η είσοδος στο ΧΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέο κεφάλαιο για την Alter Ego και τον κλάδο η είσοδος στο ΧΑ

Χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι της συνεδρίασης. Η είσοδος στο ΧΑ «μεγαλώνει τους ορίζοντες της εταιρίας και έρχεται να αλλάξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης του κλάδου με τον κόσμο», τόνισε. Τι δήλωσαν Γ. Κοντόπουλος, Β. Λαζαράκου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εισαγωγή της Alter Ego στο Χρηματιστήριο αποτελεί νέο κεφάλαιο τόσο για την εταιρεία όσο και για τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που χρόνια τώρα έδειχνε να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της εποχής, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Alter Ego Media Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο της έναρξης της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, με τον ίδιο να κρούει το παραδοσιακό «καμπανάκι» στο ΧΑ.

Ο Β. Μαρινάκης συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως «η πολύ μεγάλη επιτυχία της δημόσιας πρότασης αποτελεί δικαίωση και ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της εταιρείας».

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο «μεγαλώνει τους ορίζοντες της εταιρείας και έρχεται να αλλάξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης του κλάδου με τον κόσμο».

Όπως είπε, αρχές της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων ο πλουραλισμός, η δημοκρατία, η διασφάλιση της αλήθειας, η λογοδοσία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ  Γιάννος Κοντόπουλος καλωσόρισε την είσοδο της Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο και χαιρέτισε το μεγάλο ποσοστό υπερκάλυψης, το οποίο αποτελεί ρεκόρ πολλών ετών.

Ειδικότερα για την αγορά, ο Γ. Κοντόπουλος θεώρησε το 2024 ως έτος-ορόσημο για το ΧΑ, όχι μόνο γιατί ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αλλά και γιατί το ΧΑ εντάχθηκε πλέον στη λίστα παρακολούθησης δύο διεθνών οίκων αξιολόγησης για τη μετάταξή του στις ανεπτυγμένες διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Το 2025, σύμφωνα με τον Γ. Κοντόπουλο, αναμένεται για τη χώρα να αποτελέσει χρονιά ανόδου και σταθερότητας, παρά τις διεθνείς προκλήσεις και αβεβαιότητες.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το ΧΑ είναι σταθερό. Οι ξένοι θεωρούν το ΧΑ ως μια αγορά με προοπτικές, τόνισε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου σημείωσε ότι η μεγάλη επιτυχία της δημόσιας προσφοράς της Alter Ego Media αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την αγορά μας, η οποία κινείται σε σωστή αναπτυξιακή τροχιά.

Εκτίμησε, τέλος, ότι θα υπάρξουν και άλλες εταιρείες που θα ενταχθούν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Στέφανος Kοτζαμάνης
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση