HomeΚΡΗΤΗΑνέλαβε την ευθύνη η ταμίας – Στις 10 Οκτωβρίου η συνέχεια της δίκης

Ανέλαβε την ευθύνη η ταμίας – Στις 10 Οκτωβρίου η συνέχεια της δίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την κατάθεση των οικονομικών επιθεωρητών και του πρώην δημάρχου Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης με το τεράστιο έλλειμμα που βρέθηκε στο πρώην δήμο Νεάπολης.

Με ένταξη ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της δίκης με την οικονομική επιθεωρήτρια να κάνει την αρχή των καταθέσεων μιλώντας με σκληρά λόγια για την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών που υπήρχε στον πρώην δήμο και που είχε ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του δημοτικού ταμείου (δείτε εδώ).

Αμέσως μετά κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην έλλειψη ελέγχων τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

Στη συνέχεια μίλησε ο δεύτερος οικονομικός επιθεωρητής ο οποίος και εξέτασε την υπόθεση λέγοντας ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του πρώην δημάρχου ή των προέδρων των οργανισμών αλλά υπήρξε «αμέλεια έως και αδιαφορία».

Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 10 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο κάθονται ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης, η πρώην ειδική ταμίας του δήμου και τέσσερα ακόμα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην ταμίας είχε κριθεί προφυλακιστέα και παραμένει κρατούμενη στις φυλακές της Νεάπολης.

 

Ανέλαβε την ευθύνη

Η ταμίας παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι προέβη στην υπεξαίρεση μέρους του ελλείμματος.

Από το 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ που λείπουν από το δήμο, εκείνη παραδέχεται ότι πήρε τα 237.000 ευρώ, λεφτά τα οποία χρησιμοποίησε για να ξεφύγει από τοκογλύφους.

Για τα υπόλοιπα χρήματα η ίδια ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα για το πού πήγαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση