HomeΚΡΗΤΗ3ο Ετήσιο Φόρουμ Χανίων –«Η Νέα Ευρώπη υπό Διαμόρφωση»

3ο Ετήσιο Φόρουμ Χανίων –«Η Νέα Ευρώπη υπό Διαμόρφωση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης–Europe Direct Κρήτης συμμετέχει στο 3ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής που διοργανώνεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο “Kiani Beach Resort” στα Χανιά με τίτλο «Η Νέα Ευρώπη υπό Διαμόρφωση: Απόσχιση, Ιδεολογική Πόλωση και ο Αναδυόμενος Θεσμικός Σχεδιασμός της ΕΕ».

Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) είναι μία νέα ακαδημαϊκή πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και την προώθηση της έρευνας σε θέματα της ελληνικής δημόσιας πολιτικής (policy).

Μέχρι σήμερα το Φόρουμ έχει διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων για διαφορετικές πτυχές της κρίσης στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του London School of Economics, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σκοπός των συναντήσεων  είναι να προσφέρουν μία  οργανωμένη βάση για διάλογο σε θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και να λειτουργήσουν ως δημόσια «αγορά», στην οποία ασκείται κριτική, αποδομούνται μύθοι και στερεότυπα και, πρωτίστως, κατατίθενται ιδέες και προτάσεις για την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών αξιωματούχων και ανθρώπων της αγοράς. Η φετινή συνάντηση επιδιώκει να αναλύσει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση