HomeΚΡΗΤΗΑυστηρότεροι έλεγχοι και… λουκέτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αυστηρότεροι έλεγχοι και… λουκέτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λουκέτα απειλούνται δεκάδες καταστήματα υγειονομικού που δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας ή που τους έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις πάνω από τρεις.

Οι έλεγχοι αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Αυτό τονίστηκε στη σύσκεψη για τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη μέρος οι αντιδήμαρχοι, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης, Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός και Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος κ. Νίκος Χριστοφάκης, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κ. Γιώργος Κονσολάκης, οι διοικητές του Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Τμημάτων κύριοι Βισκαδούρος και Πικράκης και εκπρόσωπος από το Υγειονομικό.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης τονίζει ότι «στη σύσκεψη θέσαμε επί τάπητος το θέμα της λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εν όψει και της νέας νομοθεσίας  που αποσαφηνίζει το πλαίσιο δράσης. Υπενθυμίζω ότι ελεγκτικά όργανα είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Υγειονομικό και ο δήμος αυτή τη στιγμή θα εκδίδει τις αποφάσεις, τις ποινές στα καταστήματα κατ’ εντολή των ελεγκτικών οργανών».

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες του κλάδου, που όπως λένε δεν κλήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμος με τον ταξίαρχο, αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, κ. Νίκο Χριστοφάκη, για το θέμα υποστηρίζουν πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης και πριν μπουν τα λουκέτα πρέπει να ακουστεί και η δική τους άποψη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το 2014 εντοπίστηκαν 27 καταστήματα χωρίς άδεια, ενώ μέχρι στιγμής εκκρεμούν 5 αποφάσεις για σφράγιση.

Ωστόσο το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 45 παραβάσεις μετά από ηχομέτρηση και 113 παραβάσεις ωραρίου, ουσιωδών όρων, διατάραξη κ.λπ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση