HomeΚΡΗΤΗΟ Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ευχαριστεί τους «Φίλους του Λουξεμβούργου στην Κρήτη»

Ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ευχαριστεί τους «Φίλους του Λουξεμβούργου στην Κρήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ευχαριστίες του στέλνει ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ προς τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» για τα συγχαρητήρια που του είχαν στείλει μέσω του πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, με την ευκαιρία της εκλογής του από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο..

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το μήνυμα συγχαρητηρίων που μου απευθύνατε μέσω του Πρέσβη Christian Biever, με την ευκαιρία της εκλογής μου ως  προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» γράφει στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του συλλόγου Ηρακλή Γαλανάκη.

«Νιώθω μεγάλη τιμή απ’αυτή την εκλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχω συνείδηση της ευθύνης που θέτει στους ώμους μου απέναντι στους ευρωπαίους πολίτες. Η ομάδα μου και εγώ θέλουμε να εμφυσήσουμε μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το τόνισα και στην ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15  και στο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 16  Ιουλίου 2014» γράφει επίσης ο κ. Γιούνκερ.

Όσον αφορά την πρόσκληση του συλλόγου να επισκεφθεί την Κρήτη ο κ. Γιούνκερ χωρίς να το αποκλείει απαντά «Σας ευχαριστώ επίσης για την πρόσκλησή σας να έλθω να σας επισκεφθώ στην Κρήτη. Όπως αντιλαμβάνεσθε όπως είμαι βέβαιος, δεν θα αναλάβω καμία δέσμευση πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Επιτροπής την 1η του Νοέμβρη του 2014»

Ο κρητικός σύλλογος «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου την Κρήτη» που ιδρύθηκε το 2002 και για την επίσημη ανακοίνωσή του είχε έλθει στο Ηράκλειο το 2005 ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ, έχει πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασιών  με τον φιλελληνικό σύλλογο «Οι Φίλοι της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο». Με την ευκαιρία μάλιστα της επίσκεψης στην Κρήτη  μελών του φιλελληνικού συλλόγου για να γνωρίσουν ευρύτερα και βαθύτερα την Κρήτη από τις 2 έως τις 9 του Οκτώβρη  ο κρητικός σύλλογος οργανώνει προς τιμήν τους σειρά εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και μια έκθεση φωτογραφίας  αφιερωμένη το Λουξεμβούργο και την Κρήτη η οποία θα εγκαινιαστεί στις 8  Οκτωβρίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση