HomeΚΡΗΤΗ«Καμπάνες» για την απάτη με τους νεφροπαθείς

«Καμπάνες» για την απάτη με τους νεφροπαθείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαριές… καμπάνες έριξε το δικαστήριο Ηρακλείου στους πέντε από τους 18 κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση απάτης που είχαν στήσει σε βάρος του ΙΚΑ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 14 νεφροπαθείς αλλά και 4 ιδιοκτήτες ταξί που φαίνεται να δημιούργησαν ζημιά στο ΙΚΑ πάνω από 200.000 ευρώ, παραποιώντας παραστατικά με το ασφαλιστικό ίδρυμα να πληρώνει περισσότερα απ’ όσα έπρεπε για τη μεταφορά των νεφροπαθών (δείτε εδώ).

Το δικαστήριο επέβαλλε 10 μήνες φυλάκισης σε πέντε από τους κατηγορουμένους ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους.

 

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Όλες οι διαδρομές και οι εξετάσεις έγιναν κανονικά, φαίνεται να είπαν οι κατηγορούμενοι σήμερα στο δικαστήριο τονίζοντας ότι το μόνο που δεν αναγραφόταν σωστά ήταν η ώρα μεταφοράς των νεφροπαθών στο κέντρο.

Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι προσκόμισαν και στοιχεία που αποδείκνυαν τα όσα υποστήριξαν.

 

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Τον Οκτώβριο του 2011 το ΙΚΑ έφερε στο φως την υπόθεση με καταγγελία που έκανε για το κύκλωμα που είχε στηθεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΙΚΑ Ηρακλείου, ιδιοκτήτες ταξί και ασφαλισμένοι νεφροπαθείς παραποιούσαν παραστατικά με το Ασφαλιστικό Ίδρυμα να πληρώνει μεγαλύτερα ποσά απ’ όσα έπρεπε για την μεταφορά των νεφροπαθών.

Η δράση του κυκλώματος χρονολογείται από την 1η Οκτωβρίου του 2009 έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2010 ενώ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα κατά 204.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση