Τέμπη: Ο αδελφός του Βάιου Βλάχου επέστρεψε με δωροκάρτα της Hellenic Train τα χρήματα του μοιραίου εισιτηρίου στον Καραμανλή
Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train είχε επιστρέψει το ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν διαδικτυακά όσοι και όσες βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο
Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του Βάιου Βλάχου, που είναι ένα από τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε, σύμφωνα με ανάρτησή του, να επιστρέψει με τη μορφή δωροκάρτας τα χρήματα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή.
«Βλέποντας τη νέα δυνατότητα που παρέχει η νέα πλατφόρμα της Hellenic Train, με τη δωροκάρτα, αποφάσισα να δώσω πίσω στην εταιρεία τα χρήματα του εισιτηρίου του αδερφού μου, τα οποία μας τα επέστρεψαν λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, μιας και η IC62 καθυστέρησε πάνω από 60’» έγραψε χαρακτηριστικά.
Βλέποντας τη νέα δυνατότητα που παρέχει η νέα πλατφόρμα της Hellenic Train, με τη δωροκάρτα, αποφάσισα να δώσω πίσω στην εταιρεία τα χρήματα του εισιτηρίου του αδερφού μου, τα οποία μας τα επέστρεψαν λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, μιας και η IC62 καθυστέρησε πάνω από 60′.
Υπενθυμίζεται πως ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train είχε επιστρέψει το ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν διαδικτυακά όσοι και όσες βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο.
Όπως είχε αναφέρει τότε ην εκπομπή «Το Πρωινό» στον Αnt1, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train.
Ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, είχε αναφέρει μιλώντας στον Αnt1, τον Μάρτιο του 2023: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση άνω των 60 λεπτών.
Με συγχωρείτε αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα, είναι για πάντα. Αυτό έχουν λάβει οικογένειες με θύματα. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που είναι δύσκολο να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».