HomeΚΡΗΤΗΑγάπη σ’ ένα ταλαιπωρημένο παιδί – Το 17 μηνών κοριτσάκι που έχει μεγάλη θέληση για ζωή

Αγάπη σ’ ένα ταλαιπωρημένο παιδί – Το 17 μηνών κοριτσάκι που έχει μεγάλη θέληση για ζωή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιστορία της έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο και όχι μόνο. Βρίσκεται 17 μήνες στη ζωή και ήδη έχει γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του πόνου και της απώλειας.

Ο λόγος για το 17 μηνών κοριτσάκι που τις τελευταίες 8 ημέρες νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ κι έχει δείξει μία εκπληκτική θέληση για ζωή.

Το άτυχο κοριτσάκι ήταν ένας από τους 6 ναυαγούς που διασώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου από ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης (δείτε εδώ).

Ο πατέρας της και η μητέρας της πνίγηκαν στην θάλασσα ενώ μία 19χρονη – επίσης ναυαγός – βρήκε το παιδί στη θάλασσα και του έδωσε ένα σωσίβιο για να κρατηθεί ζωντανό.

METH PAIDI1

«Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν σώθηκαν περίπου 20 άτομα από το ναυάγιο οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιώσουν μέσα στην θάλασσα. Τελικά τα κατάφεραν μόνο έξι άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν αμέσως στα νοσοκομεία του νησιού. Μέσα σ’ αυτά τα 6 άτομα ήταν και το 17 μηνών κοριτσάκι, το οποίο το έσωσε ουσιαστικά μία 19χρονη κοπέλα. Αυτή η κοπέλα είδε τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να πνίγονται από υποθερμία και έδωσε στο παιδί ένα σωσίβιο για να επιβιώσει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Γιώργος Μπριασούλης.

METH MPRIASOYLHS

«Η ιστορία του 17 μηνών κοριτσιού είναι κάτι το απίστευτο. Επιβίωσε για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες στο νερό. Αυτό και μόνο δείχνει μία τεράστια θέληση για ζωή», επεσήμανε μεταξύ άλλων, η παιδίατρος του ΠΑΓΝΗ, Κ. Παπάζογλου.

METH PAPAZOGLOY

Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ σε κακή κατάσταση

Την ημέρα που βρέθηκε το 17 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

METH PAIDON

«Το άτυχο κοριτσάκι ήρθε σε εμάς με συμπτώματα υποθερμίας, αφυδάτωσης και ηλεκτρολυτικών διαταραχών και αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να θεραπεύσουν το κοριτσάκι και νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πορεία της υγείας του. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό – έδωσαν το 100% του για το κορίτσι αυτό. Πρέπει να σας πω, πως οι προβλέψεις για την κατάσταση του παιδιού ήταν δυσοίωνες απ’ αρχής, ωστόσο η εξέλιξή της μας έδειξε ότι το κορίτσι αυτό ξέρει να επιβιώνει», υπογράμμισε σχετικά στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης.

METH PAIDON XARITAKHS

Αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας του

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας του 17 μηνών κοριτσιού καθώς πριν την περασμένη Τετάρτη αποσωληνώθηκε.

«Για αρκετές ημέρες το κοριτσάκι ήταν στον αναπνευστήρα και υποστηριζόταν μηχανικά. Ωστόσο, η κατάστασή της φαίνεται να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Την περασμένη Τετάρτη (δείτε εδώ) αποσωληνώθηκε. Πλέον δεν υποστηρίζεται μηχανικά, σιτίζεται και η αποκατάσταση της υγείας της βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπριασούλης.

METH1

 

Απ’ όλη την Ελλάδα θέλουν να το υιοθετήσουν

Η ιστορία του 17 μηνών κοριτσιού έχει συγκινήσει όλο το Πανελλήνιο με αρκετές οικογένειες να έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν.

«Είναι εκπληκτικό το ενδιαφέρον που υπάρχει για το κοριτσάκι. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό ποτέ. Τα τηλέφωνα στην ΜΕΘ Παίδων έχουν πάρει «φωτιά» από ανθρώπους που εκφράζονται με αγάπη και συμπάθεια για το παιδί ενώ έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν. Αυτό το θέμα βέβαια, το χειρίζεται η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Χανίων και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί εκεί», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαριτάκης.

Την ίδια ώρα, όλο το νοσοκομείο συμπεριφέρεται στο παιδί με απίστευτη αγάπη και συμπόνια. Οι ίδιοι οι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ίδρυμα του προσφέρουν ό,τι μπορούν όχι μόνο για να γίνει καλά αλλά και για να νιώσει ανθρώπινη ζεστασιά.

METH GEROMARKAKH

«Νομίζουμε ότι το παιδί είναι δικό μας. Έτσι του συμπεριφερόμαστε. Προσπαθούμε να του φέρουμε παιχνίδια για να παίξει και όμορφα ρούχα. Είναι ένα παιδί που έχει ανάγκη από μία μανούλα και όλοι μας νιώθουμε ότι είμαστε η μανούλα τους και ο πατέρας του», υπογραμμίζει σχετικά η αναισθησιολόγος, Έλσα Γερομαρκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί μιλάει αραβικά με τους γιατρούς να έχουν μπει στη διαδικασία να μάθουν κάποιες λέξεις για να επικοινωνούν μαζί της.

«Για την ώρα το παιδί φοβάται ωστόσο μέρα με την ημέρα διώχνει τον φόβο της γιατί έχει καταλάβει ότι είμαστε εδώ για να την φροντίσουμε», επισημαίνει η κ. Γερομαρκάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση