HomeHL-SportsΟΦΗ: «Χτίζουν» κάτι που χρειάζεται υπομονή και επιμονή

ΟΦΗ: «Χτίζουν» κάτι που χρειάζεται υπομονή και επιμονή

Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο και ξέχωρα ότι ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί οι περισσότεροι «νέοι» του, αποφάσισε να στηρίξει τα δικά του παιδιά. Για να προκύψει καινούργιος ή και καινούργιοι «Μανδάς» που μάλιστα θα είναι από την Κρήτη, απαιτείται χρόνος και στήριξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε μόλις στις 26 Αυγούστου και η  Super League μας έχει… αποκαλύψει μόνο τις 2 από τις 30 plus φετινές της «στροφές», κάτι που αυτόματα σημαίνει πως προκύπτει «νηπιακή» εικόνα για όλες τις ομάδες.

Είναι πολύ νωρίς ώστε να υπάρχουν συμπεράσματα για τα «συν» και τα «πλην» τους, όπως φυσικά και απάντηση στο ερώτημα εάν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει ή θα βρεθούν εκτός ορίων τους.

Ωστόσο παρά τα μόλις 180 και κάτι αγωνιστικά λεπτά που έχουμε δει τους «μονομάχους» μπορούμε να λάβουμε vibes, σε συνάρτηση φυσικά και το ρεπορτάζ από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τους αλλά και τα «θέλω» τους ενόψει του υπόλοιπου της μεταγραφικής περιόδου, όπου ας μην λησμονούμε ότι απομένει παραπάνω από ένας μήνας μαζί με την αντίστοιχη περίοδο των ελευθέρων.

Που θέλουμε λοιπόν να καταλήξουμε, αφού όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι παραπάνω αράδες αποτελούν πρόλογο για ένα κείμενο που αφορά τον ΟΦΗ;

Οτι οι Κρητικοί έχουν θέσει ένα πλάνο, διαφορετικό από κάθε άλλη περίοδο και το «υπηρετούν» πιστά με γνώμονα όχι μόνο το «σήμερα» αλλά κυρίως το «αύριο», αν και μέχρι να υλοποιηθεί θα υπάρχουν κλυδωνισμοί που καλούνται να απορροφήσουν.

Προέκυψε μία ταλαντούχα γενιά, επενδύουν σε αυτή, π.χ. ο Αποστολάκης είναι ήδη «κολώνα»

Τι είπαν στο Ηράκλειο; Θα στηρίξουμε δικά μας παιδιά και παράλληλα θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο ρόστερ ώστε αυτό να μην αποδυναμωθεί.

Τι βλέπουμε;

Οτι βαδίζουν σε αυτή την πεπατημένη. Οταν την 1η του περασμένου Σεπτεμβρίου η Λάτσιο και ο ΟΦΗ επισημοποίησαν τη συμφωνία τους για τη μετακίνηση του Χρήστου Μανδά στην «Αιώνια Πόλη», όλοι στάθηκαν/σταθήκαμε στο πόσο σημαντικό είναι να δίνεις ευκαιρία ώστε να εξελίξεις νέα και ταλαντούχα παιδιά.

Χρήστος Μανδάς, το story της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ΟΦΗ

Οχι μόνο επειδή αυτό σου προσφέρει και ένα τρόπο τινά αίσθημα ποδοσφαιρικής ικανοποίησης, αλλά και γιατί με ανάλογο τρόπο είσαι σε θέση να φέρεις χρήματα στο ταμείο σου.

Στο «Γεντί Κουλέ» είναι ένα selling club (π.χ. ΕπασίΝτιουσέΦιγκερέιδοΝτίκοΠασαλίδηςΣτάρτζεον κτλ), όμως ουδείς εξ’ όσων έχουν πάρει μεταγραφή δεν ήταν προϊόν των ακαδημιών τους, κάτι που θα τους αποφέρει και μεγαλύτερο κέρδος.

Κακά τα ψέματα έτσι λειτουργεί ο νόμος της αγοράς και το σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί μία ομάδα να στηρίζεται συνεχώς σε κάποιον μεγαλομέτοχο που θα «σπρώχνει» εκατομμύρια.

Πόσο δε όταν στην προκειμένη περίπτωση ο Μιχάλης Μπούσης «τρέχει» και το projekt «προπονητικό κέντρο».

Για την ιστορία ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ έχει βάλει πάνω από 13.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε στους δημοσιευμένους ισολογισμούς.

Αρα στην Κρήτη αποφάσισαν φέτος να επενδύσουν σε παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» τους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως το πράττουν… χαριστικά, αφού υπάρχει μία ταλαντούχα γενιά που αξίζει να στηριχθεί.

Για αυτό και είδαμε τον Γιάννη Αποστολάκη «κολώνα» της ενδεκάδας στην αρχή του πρωταθλήματος και μάλιστα ήταν ο MVP στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, τον Τίτο Κουτεντάκη που επέστρεψε το 2023 στο νησί να έρχεται δις από τον πάγκο όχι μάλιστα κατ’ ανάγκη αλλά ως επιλογή, τους Μάνο ΧνάρηΓιάννη Θεοδοσουλάκη, να βρίσκονται στην αγωνιστική «εξίσωση» και αρκετά άλλα παιδία να μπαίνουν σταδιακά στο κλίμα αφού συμμετείχαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό στοιχείο «ενισχύεται» από τον μόλις 24 ετών Χρήστο Χριστογεώργο που πλέον «αναρριχήθηκε» στη θέση Νο1 της «ιεραρχίας» των γκολκίπερ, ενώ στη σχετική «δεξαμενή» βρίσκονται και παίκτες όπως οι Ζήσης Καραχάλιος, Ηλίας ΧατζηθεοδωρίδηςΓιάννης Χριστόπουλος που είναι 28, 26 και 24 ετών αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή στο «Θ. Βαρδινογιάννης» έχουν ενισχύσει τις ακαδημίες τους και προσπαθούν να ντύσουν στα «μαυρόασπρα» κάθε παιδί που ξεχωρίζει από όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού.

Για να θυμηθεί κάποιος πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ πούλησε παίκτη που «δημιούργησε» ο ίδιος, θα πρέπει να γυρίσει πολλά έτη πίσω, σε άλλες εποχές.

Οι 4 από τις 8 μεταγραφές έχουν παίξει από λίγο ως και καθόλου, αναμένονται τουλάχιστον 2 ακόμη προσθήκες

Για να μην «καούν» όμως όλα αυτά τα παιδιά απαιτούνται δύο συστατικά. Το πρώτο είναι να πλαισιωθούν από έμπειρους και το έτερο, ίσως και βασικότερο, να υπάρξει υπομονή.

Αν λοιπόν πέσει το ανάθεμα επειδή ο ΟΦΗ έχασε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραχώρησε ισοπαλία στον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις, τότε το πιο πιθανό είναι το εγχείρημα να καταρρεύσει άμεσα.

Πόσο δε όταν από την ομάδα έχεις να… περιμένεις, δηλαδή ακόμη δεν έχουν μπει όλοι οι «νέοι» και παράλληλα δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές.

Π.χ. από το απόλυτο των 196′ που έχουν διαρκέσει μέχρι στιγμής τα επίσημα παιχνίδια του club (σ.σ. μαζί με τις καθυστερήσεις), ο Τιάγκο Νας έχει παίξει 86′, ο Αντριου Γιουνγκ 13′ και οι Λεβάν ΣενγκέλιαΦιλίπ Μπαϊνοβιτς 0′!

Ετσι οι 4 από τις 8 μεταγραφές (σ.σ. χωρίς να υπολογίζονται και κάποιοι άλλοι νεαροί) έχουν για διάφορους λόγους μικρό χρόνο συμμετοχής, ενώ παράλληλα οι πηγές από τα ενδότερα του club αναφέρουν πως θα γίνουν μίνιμουμ επιπλέον 2 μεταγραφές.

Αρα το σχετικό νούμερο θα αυξηθεί σε διψήφιο αριθμό. Το παραπάνω «εύρημα» διαθέτει διπλή ανάγνωση.

Α) Μόλις μπουν στο 100% και οι καινούργιοι η ομάδα θα βελτιωθεί και Β) Από την Ισαύρων το «παλεύουν» και ενισχύουν το club.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω στο Ηράκλειο χρειάζονται χρόνο και υπομονή.

Για να απολαμβάνεις μέσα στο γήπεδο νέα παιδιά, δικά σου από τα «σπλάχνα» σου χρειάζεται να τους δώσεις χρόνο, όπως φυσικά κάτι ανάλογο απαιτείται και όταν προκύπτουν ριζικές αλλαγές και ανανέωση του έμψυχου δυναμικού.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα…

Διαφήμιση
Διαφήμιση