HomeΚΡΗΤΗΧαιρετισμός Ν. Μαριά στο 2ο Διεπιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Γόρτυνας

Χαιρετισμός Ν. Μαριά στο 2ο Διεπιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Γόρτυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαιρετισμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο, με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Διεπιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου Γόρτυνας, με θέμα «Αγροτικοί πολιτισμοί εν κινδύνω», απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Το μήνυμα του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο

Σεβασμιότατε,

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση, προκειμένου να παρευρεθώ στο 2ο Διεπιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Γόρτυνας, με το φλέγον θέμα «Αγροτικοί πολιτισμοί εν κινδύνω».

Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Κρήτης, δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σας.

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία να διοργανώσετε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ανωτέρω Συνέδριο, μετά και τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου, γεγονός που δείχνει την προσήλωση που έχετε στην ανάδειξη επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος της πατρίδας μας δέχεται απανωτά πλήγματα, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας είναι απαραίτητη, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας, να υιοθετήσουμε πολιτικές που θα τους ανακουφίσουν οικονομικά, θα βοηθήσουν στην προβολή των υψηλής διατροφικής αξίας μεσογειακών προϊόντων και θα φέρουν εκ νέου την αγροτική παραγωγή στο κέντρο της οικονομικής ζωής, ως πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου. Άλλωστε, η στήριξή του από μεγάλο αριθμό αξιόλογων φορέων όσο και η συμμετοχή πλήθους διακεκριμένων επιστημόνων σε αυτό, καθιστά την επιτυχία δεδομένη.

Αναμένω με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα».

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νότης  Μαριάς

Ευρωβουλευτής,

Αντιπρόεδρος Ομάδας Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση