HomeΚΡΗΤΗΕπεισόδια και ζημιές στην αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Επεισόδια και ζημιές στην αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισοδιακή κατάληξη είχε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χτες στα Χανιά με εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά του φασισμού ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας, μικρή ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες και κράνη άρχισε να καταστρέφει με ξύλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο των Χανίων, καταστρέφοντας παράλληλα την κάμερα ασφαλείας Τράπεζας στην οδό Τζανακάκη.

Οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν και κομμάτια από μάρμαρα της τράπεζας τα οποία στη συνέχεια πέταξαν κατά διμοιρίας αστυνομικών των ΜΑΤ που ακολουθούσαν την πορεία. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από τον πετροπόλεμο υλικές ζημιές υπέστη ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Τζανακάκη καθώς από τις πέτρες έσπασε το παρμπρίζ.

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού ενώ όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που ήταν κλειστά διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση