HomeHL-CultureΞεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania”

Ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania”

Στις 20 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Dance Days Chania συνεχίζει δυναμικά την πορεία του διανύοντας την 14η διοργάνωσή του. Παρά τις αντιξοότητες, σε μία χρονιά σταθμό, επιμένει συνεπές στον κοινωνικό του χαρακτήρα, και καλλιεργεί έδαφος για δημιουργικές μετατοπίσεις και γόνιμους καλλιτεχνικούς διαλόγους. Σε φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, δίνει το προβάδισμα σε νέους καλλιτέχνες και παραγωγές, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει και έργα πολυταξιδεμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα. Ακόμη πιο συσπειρωμένο, δυνατό, φρέσκο, ευέλικτο, ευρηματικό και απολύτως φωτεινό, διαμορφώνει το φετινό του πρόγραμμα δίνοντας έμφαση στην ενεργοποίηση της κοινότητας, μέσα από δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία, την οικογένεια, την ώριμη ηλικία.

Εξωστρεφές φύσει και θέσει, το Dance Days Chania, επιλέγει και προτείνει παραστάσεις και δράσεις που εκπέμπουν μέσω της σωματικότητας τις αφηγήσεις των δημιουργών τους. Τολμηρά, αεικίνητα, αντισυμβατικά, απρόβλεπτα, αιωρούμενα, «πληγωμένα», αλλά γενναία, τα σώματα των χορευτών, μας μεταφέρουν στους δικούς τους τόπους, αυτούς της διαρκούς αναζήτησης, του άχρονου, της εσωτερικής πάλης αλλά και της ελπίδας και επιχειρούν με ένταση, πάθος, συγκίνηση, προβληματισμό, έμπνευση και χιούμορ να διευρύνουν τον χώρο ενός κόσμου που οφείλει να μας χωρέσει όλους.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της σχέσης της τέχνης του σώματος με την κοινότητα, η ανάδειξη διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων της σύγχρονης χορευτικής τέχνης και η διάθεση χώρου για έρευνα και επαφή του κοινού με όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας.

Το 14ο Dance Days Chania από τις 20 Ιουλίου θα φιλοξενήσει και παρουσιάσει:

– 10 παραστάσεις στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και χώρους πολιτισμού

– 6 παραστάσεις σε σημεία της πόλης

– 2 έργα εν εξελίξει από την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και δημόσιος χώρος»

– 7 σεμινάρια

– 6 εργαστήρια από την ενότητα «Γνωριμία με τις/ους Χορογράφους»

– διήμερο αφιέρωμα στο Video Dance (24.07 & 30.07) με προβολή 27 επιλεγμένων έργων

– ειδική προβολή και συζήτηση με καλεσμένους φιλμογράφους

– έκθεση έργων παιδιών από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δικό μου σώμα “μιλά”»

– απρόσμενες καλλιτεχνικές συναντήσεις στην πόλη…

– διακρατικό καλλιτεχνικό residency σε συνεργασία με τους Colectivo Priekopnik και το Divaldo Studio Tanca (Σλοβακία)

Το «Dance Days Chania» διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού «Συν-Κίνηση» από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του. Το 14ο Dance Days Chania έχει ως συν-διοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων και τον Δήμο Χανίων. Λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Instituto Cervantes Atenas και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021, 2022 – 2023 & 2024-2025 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

* Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr .

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο studio Όξω Νου, στα Χανιά, όπου οι ενδιαφερόμενες/οι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομάδα διοργάνωσης καθώς και να πάρουν μια «πρώτη γεύση» των ημερών του φεστιβάλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση