HomeHL-9Κύκλωμα εμπορία βρεφών: «Όλα είχαν την τιμή τους»

Κύκλωμα εμπορία βρεφών: «Όλα είχαν την τιμή τους»

Εγκλήματα με συνεργό τον πρόεδρο της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην κλινική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

5.000 ευρώ «δώρο» φέρεται να  έλαβε ο πρώην πρόεδρος της της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από τον γιατρό ιδιοκτήτη της αμαρτωλής κλινικής των Χανίων για να εκδώσει κατά παρέκκλιση του νόμου, απόφαση για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας, σε 55χρονη Χανιώτισσα

Σε «ανοικτή γραμμή» και σε ευθεία συναλλαγή με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, φέρεται να βρισκόταν ο 78χρονος γιατρός, ιδιοκτήτης της κλινικής των Χανίων που βρίσκεται στο επίκεντρο δύο μεγάλων δικαστικών ερευνών για την εγκληματική της δράση.

Όπως προκύπτει από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στις διάθεσή τους οι Αρχές, ο πρόεδρος του φορέα, όχι μόνο δεν κατάφερε να εποπτεύει και να ελέγχει το πεδίο αλλά λάμβανε τακτικά δωροδοκίες από τον γιατρό για την έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων.

Χαρακτηριστικό της ανάλγητης, σχεδόν βιομηχανικής αντίληψης που είχαν για την απόκτηση παιδιών ο γιατρός και οι συνεργοί του, είναι το παράδειγμα ζευγαριού Χανιωτών, από τους οποίους η οργάνωση απέσπασε 138.000 ευρώ, 5.000 από τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες δωροδοκίας στον Βραχνή, καθώς μετά από πολυετείς προσπάθειες, η γυναίκα συμπλήρωσε το νόμιμο όριο ηλικίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zarpanews.gr.

Δύο παρένθετες έγκυοι στα ίδια… δίδυμα!

Για το ίδιο περιστατικό ενδιαφερόμενων γονέων όμως, οι εξωφρενικές απάτες δεν σταματούν εδώ, καθώς ο γιατρός και η ομάδα του, οργάνωσαν δύο παράλληλες εγκυμοσύνες, σε δύο διαφορετικές γυναίκες, με σκοπό να παρουσιάσουν τα μωρά ως δίδυμα!

Μάλιστα, η (κατά παρέκκλιση) δικαστική απόφαση θα έβγαινε στο όνομα της δεύτερης καθώς η πρώτη ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών που είναι το νόμιμο όριο ηλικίας. Την δε πρώτη, την νεαρή, μετά την επίτευξη κυοφορίας την είχαν στείλει πίσω στη Ρουμανία χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, για να μην την συντηρούν, χωρίς να ενημερωθεί το ζευγάρι από το οποίο εισέπρατταν κανονικά έξοδα ενοικίων, τροφεία κλπ ενώ στο ζευγάρι παρουσίαζαν ψεύτικα υπερηχογραφήματα άλλων γυναικών ως το δήθεν μωρό τους…

Παράνομη εμβρυομεταφορά

Την 24χρονη την είχε «στρατολογήσει» για λογαριασμό της οργάνωσης μία από τις «μεσίτριες» εργαζόμενες στην κλινική, και η ίδια μεσολάβησε για την μεταφορά της στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου 2023. Μετά από επιτυχή παράνομη εμβρυομεταφορά, έστειλαν την έγκυο πλέον 24χρονη πίσω στη Ρουμανία (περίπου στα τέλη Μάϊου) προκειμένου να μην την συντηρούν οικονομικά και να μην την διατρέφουν (!) και καθώς η εργασία της ως παρένθετη ήταν από κάθε άποψη παράνομη.

Και όλα αυτά εν αγνοία των ενδιαφερόμενων γονέων στους οποίους μάλιστα έστελναν και υλικό από δήθεν υπερηχογραφήματα, τα οποία όμως ανήκαν σε άλλη έγκυο γυναίκα με σκοπό προφανώς να τους εξαπατήσουν για να λαμβάνουν από αυτές τις μηνιαίες αποζημιώσεις!

Συνομιλίες γιατρού – Βραχνή

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στις 16 Ιουνίου του 2023, ο γυναικολόγος ιδιοκτήτης της κλινικής, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νικόλαο Βραχνή, ζητώντας του να μεσολαβήσει για να εκδοθεί η κατά παρέκκλιση άδεια από την Αρχή για την 55χρονη Χανιώτισσα, καθώς κάποια στιγμή έπρεπε να εκδωθεί μια νομιμοφανής δικαστική απόφαση για την απόκτηση τέκνου με κάποια παρένθετη. Μάλιστα, όπως προκύπτει, το οικονομικό αντάλλαγμα για αυτήν την «εξυπηρέτηση» ήταν 5.000 ευρώ.

Έτσι θα ξεπερνούσαν το ηλικιακό εμπόδιο της 55χρονης Χανιώτισσας ενδιαφερόμενης μητέρας.

Και δεύτερη παρένθετη

Όσο για τον «σκόπελο» της ηλικίας της πρώτης παρένθετης;

Σε παράλληλο χρόνο, ο γιατρός με τις συνεργούς του οργάνωσαν και δεύτερη, παράλληλη κυοφορία για το ίδιο ζευγάρι, εμφυτεύοντας σε δεύτερη Ρουμάνα παρένθετη γονιμοποιημένα ωάρια τρίτης γυναίκας δότριας με το σπέρμα του άντρα από το ζευγάρι των γονέων! Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήταν και αυτή που εμφανίστηκε ως επίσημη καθώς η δεύτερη παρένθετη ήταν ήδη 31 ετών και πληρούσε τις νομιμοφανείς προϋποθέσεις για να λάβει την δικαστική απόφαση.

Ποιος ήταν ο σκοπός τους; Να γεννήσει η δεύτερη παρένθετη, της οποίας το όνομα θα αναγραφόταν και στην απόφαση, ενώ στο μεταξύ θα είχε γεννήσει και η πρώτη που βρισκόταν στη Ρουμανία και δεν είχε το ηλικιακό όριο και θα δήλωναν και τα δύο παιδιά ως δίδυμα της επίσημης παρένθετης!

Αυτό θα γινόταν αν δεν τους προλάβαιναν οι εξελίξεις καθώς η εκδίκαση της αίτησης για την «επίσημη» παρένθετη είχε οριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2023 οπότε μεσολάβησαν οι συλλήψεις. Και η εγκυμοσύνη όμως της 31χρονης δεν είχε θετική έκβαση.

Ένα υγιές μωρό

Πάντως, για την ιστορία, αρκετά μετά τις συλλήψεις, το ζευγάρι απέκτησε το πολυπόθητο μωράκι του, το οποίο έχει πλέον δηλωθεί και επίσημα στο ληξιαρχείο μετά από μεγάλη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων για να ξεπεραστούν τα αμαρτωλά πεπραγμένα της κλινικής, τα οποία εξάλλου θα κριθούν στο δικαστήριο, μαζί με δεκάδες άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα σε όλον τον κόσμο.

Η εμπλοκή Βραχνή

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο ύποπτος ρόλος της Αρχής, αποτελεί ξεχωριστό αντικείμενο έρευνας. Ο  πρόεδρος της Αρχής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ αμέσως μετά την εξάρθωση του κυκλώματος παύθηκε από τα καθήκοντά του ενώ λίγο καιρό μετά αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι  στη συγκεκριμένη κλινική,αν και είχε επιβληθεί ποινή ανάκλησης της άδειας για έξι μήνες, αλλά και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη της και σήμερα βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο, αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

«Η απόφαση αυτή είχε προκύψει έπειτα από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει στην κλινική στα Χανιά κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ) στις 19 Απριλίου 2019.

Με βάση τα ευρήματα εκείνης της αυτοψίας, τα μέλη του κλιμακίου συνέταξαν εισήγηση (την 1η Αυγούστου 2019). Τελικά, έναν χρόνο μετά, στις 23.7.2020 η Αρχή αποφάσισε την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της κλινικής αλλά κυρίως την αναστολή της άδειάς της για έξι μήνες. Η απόφαση αυτή, αν και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (3679Β/3.9.2020), δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο επιβλήθηκε αυτή η ποινή, αλλά κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αφού η κλινική ουδέποτε σταμάτησε να λειτουργεί, από το 1995 που ιδρύθηκε, όπως αναφέρει και η ίδια στη σελίδα της. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως μέλος του κλιμακίου που έκανε την αυτοψία στην κλινική ήταν ο Νικόλαος Βραχνής, κατοπινός πρόεδρος (μέχρι και σήμερα) της ΕΑΙΥΑ».

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση