HomeHL-GreeceΆννα Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία»

Άννα Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία»

«Θα κάνω αυτό που πιστεύω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία και στην Βρετανία και η επόμενη μέρα που σηματοδοτούν για την Ευρώπη, καθώς και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία» υπογράμμισε σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «θα κάνω αυτό που πιστεύω εγώ, όταν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει». Σε κάθε περίπτωση, διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς της.

«Όταν υπάρχει πραγματικό διακύβευμα, τότε ο κόσμος σηκώνεται από τον καναπέ. Οι αδιάφορες εκλογές, όταν δεν υπάρχουν βασικά διλήμματα που αλλάζουν την επόμενη μέρα ο κόσμος το δικαίωμα της ψήφου δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό», υπογράμμισε η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ.

«Τα κόμματα που μπορούν να διαφοροποιηθούν είναι τα κόμματα που έχουνε ανθρώπους που βλέπουνε μπροστά από την κοινωνία και μπορούν να πείσουν» τόνισε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε: «Βλέπουμε μια σοβαρή πίεση από δυνάμεις της να πάει πιο δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε βέρτιγκο. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κουλτούρα συναίνεσης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά και να καλέσει τον κόσμο να στηρίξουν το εγχείρημα παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο αφήγημα».

«Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Η Ν.Δ. μετά από έναν πενταετή κύκλο που δείχνει ότι κλείνει, σε πολλές πλευρές δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. […] Από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν αντιμετωπίζεται μόνο ένα πρόσωπο. Πρέπει να έχει συμμάχους. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης τάξης, που δουλεύει, αγωνίζεται, τα «κουτσοβολεύει», αλλά ενώ το ’80 έβλεπαν να αλλάζουν οι οικογένειές τους επίπεδο, τώρα βλέπουν τα παιδιά τους ότι θα πάνε χειρότερα από αυτούς», τόνισε η κα Διαμαντοπούλου εξηγώντας ότι για να απαντήσει κανείς σε όλα αυτά δεν χρειάζεται να πάρει την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και να απαντήσει σε ένα-ένα σημείο, αλλά να έχει σαφές αφήγημα και προτάσεις, στη βάση του νέου σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου και μέσα από την αυτοκριτική.

«Ο αρχηγός που θα εκλεγεί θα έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα και να αντιστρέψει πλήρως τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό», εκτιμά η κυρία Διαμαντοπούλου, ασκώντας αυστηρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη για τη λειτουργία του κόμματος όσον αφορά στην παραγωγή αποφάσεων. Τάχθηκε υπέρ της συλλογικής λειτουργίας και επισήμανε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ένα μικρό κόμμα με δύο απόψεις, προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός πρέπει να πείθει ποιο είναι το σωστό κάθε φορά, όχι να βγάζει το μέσο όρο, να συνθέτει και όχι απλώς να ανακοινώνει αποφάσεις», συνέχισε φέρνοντας το παράδειγμα της ψήφισης των νομοσχεδίων για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επιστολική ψήφο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξεθολώσει το μήνυμά του.

«Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι τα πάντα- αυτοί μας οδήγησαν άλλωστε εδώ», υπογράμμισε η κα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες δεν έχουν πλέον κάποιο συμβόλαιο με τα κόμματα, όπως συνέβαινε παλιά, αλλά συμμετέχουν σε μια απίστευτη κινητικότητα».

«Πρέπει να καταφέρουμε να σηκώσουμε τους πολίτες από τον καναπέ, όπως έγινε στη Γαλλία», σημείωσε και ανέλυσε τις προτεραιότητες της εθνικής ατζέντας.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση