HomeΕΛΛΑΔΑΠαύλος Μαρινάκης για γαλλικές εκλογές: Ασφαλές συμπέρασμα η μεγάλη αξία της πολιτικής σταθερότητας

Παύλος Μαρινάκης για γαλλικές εκλογές: Ασφαλές συμπέρασμα η μεγάλη αξία της πολιτικής σταθερότητας

«Επισφαλείς οι συγκρίσεις μεταξύ των χωρών». «Δεν θέλουμε να ετεροκαθορίζουμε την πολιτική μας». «Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς. Μιλάμε για διαφορετικό εκλογικό σύστημα, για άλλη χώρα. Σίγουρα διαβάζουμε τις εξελίξεις και τις λαμβάνουμε υπόψιν». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γαλλία.

Το ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει, όπως είπε, είναι «η μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα για μια χώρα. Η χώρα μας έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση επειδή έτσι αποφάσισαν οι πολίτες. Έχουμε μια τριετία μπροστά μας χωρίς εκλογές για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Γι’ αυτό θα κριθούμε, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Οι πολίτες αντί για τις πολλές αναλύσεις, προτιμούν τις λύσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την ήττα της Λεπέν, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Δεν θέλουμε να ετεροκαθορίζουμε την πολιτική μας ούτε να πανηγυρίζουμε με αποτελέσματα άλλων χωρών. Τις δυνάμεις των άκρων και συγκεκριμένα της άκρας δεξιάς τις αντιμετωπίζουμε με τις πολιτικές μας και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το έχει δείξει αυτό.

Όσοι ετεροπροσδιορίζονται μάλλον δεν έχουν συγκεκριμένο δικό τους αφήγημα και πρόγραμμα και προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις. Έχει πλάκα κάποιοι να ξεχνούν ο κ. Μελανσόν τι έχει δηλώσει για το κόμμα τους και για τους ίδιους».

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις Σαμαρά – Καραμανλή για τις εκλογές στην Γαλλία και τον συσχετισμό τους με την Ελλάδα, απάντησε: «Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε δηλώσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών της χώρας, έκαναν ομιλίες και εμείς προτιμούμε να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας».

Σχετικά με τα ξένα δημοσιεύματα που ασκούν κριτική στη χώρα μας για την εξαήμερη εργασία, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η εξαήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κάποια fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θεσμοθέτησε την τετραήμερη εργασία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, κυρίως αυτές που δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα. Το μέτρο προστατεύει τους εργαζόμενους γιατί οδηγεί σε προσαύξηση ημερομισθίου.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε με στοιχεία. Η ίδια η πραγματικότητα θα καταρρίψει έναν ακόμα μύθο, όπως αυτούς για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα, ωστόσο «δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να κάνει και κάποιες διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο των εργασιών».

Στην ερώτηση αν θα θέσει το θέμα των προκλήσεων της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε: «Είναι δεδομένο ότι θα το κάνει, όπως έχει πει. Έχουν υπάρξει δηλώσεις που αντίκεινται στα συμφωνηθέντα και θα το θέσει ο κ. Μητσοτάκης σε ανώτατο επίπεδο, κυρίως το ζήτημα της σύνθετης ονομασίας erga omnes. Η παρουσία της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής, όμως η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα της».

Ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ για την υπόθεση της Μυκόνου σημείωσε: «Πλέον δεν έχουμε ένα κράτος που παρακολουθεί με απάθεια ή φοβικότητα, αλλά που παρεμβαίνει όπου χρειαστεί. Ό,τι χρειάζεται να αλλάξει, θα αλλάξει».

Για τη νέα επίθεση Κασσελάκη στην κυβέρνηση με αφορμή και τα οικονομικά της ΝΔ, σχολίασε: «Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει. Τα οικονομικά της η ΝΔ τα παρουσιάζει, ως οφείλει, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων. Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του, αλλά σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Ας απαντήσουν μόνοι τους».

Για την τοποθέτηση του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός άργησε να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έχουμε απαντήσει εξαντλητικά για το θέμα.

Τα αυτονόητα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν πρωτοφανή. Όπου τίθεται ζήτημα συμπεριφοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι λαμβάνει ακαριαίες αποφάσεις, γιατί αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους πολίτες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση