HomeHL-GreeceΑντώνης Ρέμος: Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος σε συνέχεια της υπόθεσης που αφορά στη δέσμευση της περιουσίας του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σημειώνοντας πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος».

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος επισημαίνει, «έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες».

Όπως ο ίδιος λέει, «κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου». Καταλήγει δε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος» και πως «θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του

Υπενθυμίζεταθ πως τα επιχειρήματα του Αντώνη Ρέμου μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας να δεσμεύσει την περιουσία του τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παράπονό του (σ.σ. του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση