Γαστρονομία στο Απέραντο Γαλάζιο των Κυκλάδων
Εντός του ξενοδοχείου Apeiron Blue στην Σαντορίνη
Σε ένα γευστικό ταξίδι εμπνευσμένο από τις Κυκλάδες, μας προσκαλεί ο chef Ιάκωβος Απέργης το Σάββατο 22/06/24 (ώρα 20:00), καλεσμένος του εστιατορίου 1888 Meze bar, εντός του ξενοδοχείου Apeiron Blue στην Σαντορίνη.
Φίλοι και συνεργάτες του οι chef του ξενοδοχείου Βασίλης Μπέκας και Μιχάλης Πήττας ανοίγουν τις πόρτες της κουζίνας τους, για να μας μαγειρέψουν πιάτα εμπνευσμένα από μία κουζίνα η οποία ενσωματώνει δημιουργικά στον αέναο χρόνο την αυτάρκεια, τη λιτότητα, την προσαρμογή.
Το κυκλαδίτικο umami τόσο ίδιο, όσο και διαφορετικό από νησί σε νησί, ταυτοποιείται μόνο απ’ όσους μπορούν να βρουν την απόλυτη πολυτέλεια σε μία χούφτα αλάτι, μαζεμένο από ένα βράχο στη Σίκινο.
Αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι μία γαστρονομική εκδήλωση, εκφράζει μια βαθιά ανάγκη όλων εμάς στο 1888 Meze bar αλλά και στον όμιλο Apeiron Blue, να δώσουμε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενούς μας να μην προσπεράσουν τη Σαντορίνη θαυμάζοντας το απέραντο γαλάζιο της Καλντέρας, αλλά να «σκοντάψουν» και να «κοντοσταθούν» γευστικά στο μεγαλείο της απλότητας, αυτής της άνυδρης γης.
Έτσι προϊόντα των Κυκλάδων θα μεταμορφωθούν στα μαγικά χέρια των chef και θα μας δώσουν εντάσεις χρωμάτων και γεύσεων σε ένα μοναδικό πάντρεμα με την ιδιαίτερη οινική παραγωγή.
Και φυσικά η υπέροχη πανσέληνος θα είναι εκεί να φωτίζει τη μοναδική ομορφιά της Καλντέρας!
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Ώρα 20:00μμ
Εστιατόριο 1888 Meze bar
Ξενοδοχείο Apeiron Blue
Κρατήσεις – πληροφορίες 2286023333