HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Γονέων Μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά

Η Ένωση Γονέων Μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το κουδούνι χτύπησε…

Οι επισκέψεις των επισήμων και οι φανφάρες με τα  … τρίποντα  των υπουργών τελείωσαν.

Τη θέση τους παίρνει η σκληρή πραγματικότητα.

Αυτή που λέει πως η χρονιά ξεκινάει με περισσότερα προβλήματα από πέρυσι.

Με κενά τόσο στα δημοτικά όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με το Ηράκλειο να έχει πρωταγωνιστική θέση. Θα στριμωχτούν λοιπόν τα παιδιά μας  σε υπεράριθμα τμήματα, σε αίθουσες που μόλις τους χωράνε, θα υποβαθμιστεί ακόμη πιο πολύ η προσπάθεια για μόρφωση τους.

Τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές και τους Δήμους στερεύουν. Ούτε λόγος για νέα σχολεία εκεί που οι ανάγκες απαιτούν, αφού τα κονδύλια δεν φτάνουν  μήτε  για τη συντήρηση, ακόμη και   για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Ήδη οι γονείς και οι σύλλογοι  βάζουν το χέρι στη τσέπη και καλύπτουν την αδιαφορία του κράτους.  Σε άλλες τσέπες και για άλλους σκοπούς προορίζονται τα δις και τα πλεονάσματα! Ποιος νοιάζεται για την παιδεία και τη μόρφωση των παιδιών των ανέργων, των μισθοσυντήρητων, των φτωχών οικογενειών. Αυτοί που έχουν, στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά και κολέγια, πληρώνουν για φροντιστήρια και ιδιαίτερα.

Η δωρεάν μεταφορά των παιδιών γίνεται …περιττή πολυτέλεια. Πως θα πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά από τα χωριά, οι μαθητές σχολείων που είναι μακριά από το σπίτι, ας φροντίσει ο γονιός, τα  υπουργεία δεν έχουν λόγο να νοιάζονται!

Ήρθαν και οι εξετάσεις από την  Α΄ Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων  και το βαθμό να μετράει στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ολοκλήρωσαν τη μετατροπή του σχολείου, από χώρο μόρφωσης σε σκαλοπάτι εισαγωγής σε κάποια σχολή. Τρία χρόνια άγχος για το μαθητή στη πιο τρυφερή ηλικία, τρία χρόνια φροντιστήρια και πονοκέφαλος για να καλυφτούν τα έξοδα από το γονιό.  Ήδη στη πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου, πολλοί μαθητές εγκατέλειψαν το Λύκειο και στράφηκαν στη επαγγελματική κατάρτιση.

Αυτός είναι και ό στόχος. Το παιδί της λαϊκής οικογένειας στην κατάρτιση και τη μαθητεία από τα 15, φτηνός υπάλληλος και εργάτης αύριο. Σε μία κατάρτιση που μόνο το φιλότιμο των καθηγητών ξέρει πως λειτουργεί μετά την περυσινή επίθεση στα ΕΠΑΛ.

Οι γονείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Θα πυκνώσουμε τη συμμετοχή μας στο σύλλογο γονέων, θα δυναμώσουμε την  Ένωση, θα βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, για να απαιτήσουμε παιδεία στο ύψος των αναγκών μας, στις απαιτήσεις  της εποχής  και των ονείρων των παιδιών μας.

Θα διεκδικήσουμε λύση στο κάθε πρόβλημα, από το βάψιμο του σχολείου και τη συντήρηση μέχρι την αναβάθμιση της μορφωτικής διαδικασίας, την κάλυψη των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών, τη  γενναία χρηματοδότηση της παιδείας.

Δεν θα βάλουμε άλλο το χέρι στη τσέπη! Πληρώνουμε δις φόρους  και απαιτούμε αυτοί να επιστραφούν στις κοινωνικές μας ανάγκες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην ασφάλιση!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου ήδη συζήτησε ένα πρόγραμμα πρώτων δραστηριοτήτων για το άμεσο επόμενο διάστημα και έπεται συνέχεια.

Συμμετέχουμε τη Τετάρτη  18 Σεπτέμβρη 2014 στις 2.00 το μεσημέρι στη κινητοποίηση ΕΛΜΕ- Συλλόγου Δασκάλων  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Επίσης τη Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους μαθητές και την επιτροπή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ηρακλείου, για διορισμούς και αντίθεση στη συγχώνευση τμημάτων.

Τη Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 19.00 το απόγευμα στα Λιοντάρια, διοργανώνουμε αντιφασιστική εκδήλωση – συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Στην επέτειο δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα  θα διατρανώσουμε την απόφασή μας  να κρατήσουμε τον φασισμό μακριά από τα σχολεία.

Τη Τετάρτη 15 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συνέλευση αντιπροσώπων των Συλλόγων στην  Ένωση με συμμετοχή  των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και όλων των γονέων για να συζητήσουμε για τα προβλήματα στα σχολεία και να αποφασίσουμε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Θα συνεννοηθούμε με τους συλλόγους  γονέων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου καθώς και τους εκπαιδευτικούς για μια αποφασιστική παρέμβαση και λύση στο κτιριακό θέμα του Καπετανάκειου.

Θα προχωρήσουμε με τη βοήθεια δασκάλων και καθηγητών στη διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να πάνε  στα φροντιστήρια.

Καλούμε το κάθε γονιό πάρει τη θέση του στη μάχη για αποκλειστικά ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ  18 χρονών, αύξηση των δαπανών για τη παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

Να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση