HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης από Ναύπακτο: Το μήνυμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της χώρας μας

Αυγενάκης από Ναύπακτο: Το μήνυμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της χώρας μας

Αντίδοτο στην ακροδεξιά και στο λαϊκισμό είναι ο διάλογος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν κάλεσε τους πολίτες ο Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της χώρας μας, αφού πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτών, ιδιαίτερα δε τους αγρότες, λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σε συνεντεύξεις του σε τοπικά ΜΜΕ (Lepanto, Αχελώος tv και Αίγιο Voice), επισήμανε ότι το αντίδοτο στον κίνδυνο του λαϊκισμού και της άκρας Δεξιάς στην ΕΕ είναι ο διάλογος με τους πολίτες και η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Σε συνάντηση του με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα και στις επισημάνσεις του για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, ο ΥπΑΑΤ σημείωσε ότι αν τώρα καταφέραμε πράγματα για τους αγρότες, εφόσον η κοινωνία μας δώσει πλειοψηφία στην Ευρωβουλή θα πετύχουμε πολλά περισσότερα.

whatsapp-image-2024-06-06-at-10-30-17-pm

Σημείωσε ότι μεγάλο ατού για τη χώρα μας είναι το αυξημένο κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό το όνομα του οποίου αποτελεί το «διαβατήριο» για την προώθηση των υποθέσεων που αφορούν τη χώρα μας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας Ενιαίων Φορέων Διαχείρισης των Υδάτων ώστε μέσα από τη χρηστή διαχείριση του νερού να μη υπάρξουν ούτε πλημμύρικα φαινόμενα, ούτε φαινόμενα ερημοποίησης.  Σημείωσε δε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες τέσσερις Περιφέρειες της χώρας που πρέπει να εφαρμοστεί το σχέδιο για ίδρυση Ενιαίου Φορέα.

Παράλληλα συζητώντας με εκπροσώπους αλιέων τόνισε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί Μητρώο Ερασιτεχνών Αλιεών, με στόχο την προστασία των επαγγελματιών αλλά και γενικότερα του χώρου από την υπεραλίευση. Κάλεσε δε τους αλιείς να προσανατολισθούν και προς τον αλιευτικό τουρισμό.

whatsapp-image-2024-06-06-at-8-47-55-pm-3

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή και ως παράγοντας στήριξης του τουρισμού,  τόνισε ότι είναι αυξημένες οι ανάγκες για χρηματοδοτήσεις καθώς οι ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες. Πρόσθεσε δε ότι προσδοκά από τις δικές του παρεμβάσεις για ενίσχυση της περιοχής.

Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι υπάρχει κοινό ενδιαφέρον για την πορεία της περιοχής και τόνισε ότι τους συνδέει προσωπική φιλία και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί.

Αυγενάκης: Ψήφος στήριξης στον Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην τιμητική θέση που αναλαμβάνει ως συμπρόεδρος του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ, θέμα το οποίο έθιξε ο Δήμαρχος, είπε ότι είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη θέση αυξάνει τις ευθύνες του.

«Η τιμητική αυτή θέση προέκυψε λόγω της δουλειάς που κάναμε και λόγω της εικόνα που έχει η χώρα μας πλέον συνολικά στην Ευρώπη με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το μήνυμα των εκλογών είναι εξόχως σημαντικό. Το αποτέλεσμα των εκλογών καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας μας. Πρέπει λοιπόν να επιβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πρωθυπουργό που αναβάθμισε την εικόνα της χώρας μας εντός και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων. Πιστεύουμε βαθιά στην κρίση του ελληνικού λαού και καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν, έχοντας συγκρίνουν τις προτάσεις των κομμάτων για την ΕΕ αλλά και τη δική μας συνέπεια απέναντι σε όσα έχουμε δεσμευθεί»

whatsapp-image-2024-06-06-at-8-47-55-pm

Επαφή με την κοινωνία

Η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και η μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της, εκτιμά ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, ότι αποτελούν το αντίδοτο στην άνοδο της άκρας δεξιάς πανευρωπαϊκά, όπως τόνισε σε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Εκτίμηση του ΥπΑΑΤ είναι ότι ο διάλογος με την κοινωνία και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών είναι καθοριστικά κλειδιά σε αυτήν την προσπάθεια.  Άλλωστε, όπως είπε, αυτό πράττουν και τα στελέχη της ΝΔ επισκεπτόμενα κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφού συζητώντας με τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι στην κοινωνία.

whatsapp-image-2024-06-06-at-8-47-55-pm-2

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ είπε ότι στόχος του για την τρέχουσα περίοδο είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής διπλωματίας, η οποία – όπως απέδειξαν και οι προωθούμενες αλλαγές στην ΚΑΠ- αποδίδει καρπούς και η ψήφιση νομοσχεδίων για το νέο κυρωτικό πλαίσιο για ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ, τις Διεπαγγελματικές, την ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος αλλά και την προώθηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, με στόχο τη μη ενεργοποίηση του προστίμου των 450 εκατ ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ΥπΑΑΤ στον τομέα της αγροτικής διπλωματίας, με την ενεργοποίηση της ομάδας των EUMED 9 και στον τομέα της Γεωργίας αλλά και με δεδομένη τη θέση που αναλαμβάνει ως συμπρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ, που είναι ένας από τους 10 τομείς εργασίας της ΕΕ αλλά και ο μόνος Έλληνας υπουργός που κατέχει αντίστοιχη θέση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση