HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: Την επόμενη Κυριακή λέμε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλαξε την Ελλάδα και την Ευρώπη

Αυγενάκης: Την επόμενη Κυριακή λέμε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλαξε την Ελλάδα και την Ευρώπη

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή οφείλουμε να πούμε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στους πολίτες του Ηρακλείου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του και με θέμα: «Οικονομία, παιδεία, αγροτική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», με ομιλητές τον ίδιο και τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

Ο ΥπΑΑΤ επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας διεθνώς αλλά και στη χώρα μας με κυριότερα την ενεργειακή και κλιματική κρίση καθώς και στην επισιτιστική ασφάλεια.

whatsapp-image-2024-05-29-at-9-28-11-pm-2

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι με την ψήφο μας πρέπει να αποδείξουμε ότι θα συνεχίσουμε να πατάμε πετάλι για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αν σταματήσουμε θα πέσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΕΕ, είπε ο ΥπΑΑΤ, είναι ένας γραφειοκρατικός, αργός αλλά απολύτως απαραίτητος μηχανισμός που πρέπει να αλλάξει. Εμείς, σημείωσε, στις συζητήσεις μας με τους Ευρωπαίους ως Ελλάδα είχαμε το διαβατήριο που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήμασταν δακτυλοδειχτούμενοι αρνητικά στην Ευρώπη και καταφέραμε να είμαστε παράδειγμα σε όλη την ΕΕ.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε, είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό με καθαρό ορίζοντα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Θέλουμε μια ισχυρότερη Ευρώπη με ταχύτερα αντανακλαστικά, τόνισε ο υπουργός  που θα σκύβει στα προβλήματα των πολιτών και θα τα λύνει. Μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη. Αυτό, τόνισε, θα το πετύχουμε αν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

whatsapp-image-2024-05-29-at-9-28-11-pm

Δεν έχουμε δικαίωμα να αδρανήσουμε

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αδρανήσουμε. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη της λογικής και της αξιοπρέπειας. Οφείλουμε να πούμε ξανά Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξεις την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το μήνυμα που θα αποτυπωθεί στις κάλπες θα ισχυροποιήσει και το ΕΛΚ, και στα θέματα του πρωτογενούς τομέα μας φάνηκε πολύ χρήσιμο.  Στις αλλαγές της ΚΑΠ, το ΕΛΚ ήταν μαζί μας. Είναι ένας δύσκολος αγώνας που θα συνεχίσουμε προς όφελος των αγροτών μας.

«Ο αγώνας μας δεν σταματά, καθώς συνεχίζουμε να ζητούμε περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ που θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο δίκαια, προς όφελος του αγρότη!», επισήμανε και υπενθύμισε ότι η ΚΑΠ είναι ύψους 19,3 δις ευρώ, ενώ και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προβλέπονται επενδυτικά έργα άνω των 600 εκατ. ευρώ. «Μόνο για τον πρωτογενή τομέα στο Ηράκλειο προβλέπονται έργα 5,5 εκ. ευρώ», είπε και τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να τονώσει το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι «δεν είναι μόνοι».

Φανταστείτε να κυριαρχήσουν ξανά οι δυνάμεις που δημιούργησαν την υπάρχουσα ΚΑΠ που θεωρούσαν αντίπαλο του περιβάλλοντος τον πρωτογενή τομέα;

Η ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία

Πρέπει να καταλάβουμε πόσο επηρεάζει τη ζωή όλων μας η ψήφος στις ευρωεκλογές.

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία που κληρονομήσαμε αλλά και αυτήν που θέλουμε να δημιουργήσουμε εμείς. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γράψουμε λαμπρή ιστορία για το καλό της χώρας μας και το καλό της Ευρώπης. Είναι η ώρα να επενδύσουμε στο δυνατό χαρτί της Ελλάδας, στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς και ο γιός του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη, Πέτρος.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν τους καλύτερους, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η αποκέντρωση.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι η ΕΕ είναι εδώ και πρέπει όλοι να το καταλάβουν γιατί τα θέματα της Ευρώπης αφορούν όλους τους Έλληνες. Και επισήμανε ότι δυνατή Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα σε μια δυνατή Ευρώπη. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν όσους τολμούν και όχι εκείνους που καπηλεύονται τον πατριωτισμό και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση