HomeHL-9Νέες μαρτυρίες ρίχνουν «φως» στο θρίλερ με τον θάνατο της Νικολέτας

Νέες μαρτυρίες ρίχνουν «φως» στο θρίλερ με τον θάνατο της Νικολέτας

«Έλεγε ‘εγώ θα αυτοκτονήσω’, δεν έκανε κανείς τίποτα» λέει η κολλητή της φίλη – Στο σχολείο της Νικολέτας δεν υπήρχε ψυχολόγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επιστήθια φίλη της Νικολέτας μιλά για πρώτη φορά και αποκαλύπτει όλα όσα συνέβησαν την ημέρα που η 17χρονη πήγε στο σχολείο της και, αφού έγραψε εξετάσεις, ξεκίνησε με τα πόδια για το σπίτι. Λίγες ώρες μετά, η ανήλικη βρέθηκε στο κενό από γέφυρα επί του ΒΟΑΚ και σκοτώθηκε ακαριαία.

Όπως αναφέρει στο LIVE NEWS, όταν άκουσε πως η Νικολέτα αυτοκτόνησε, θυμήθηκε ορισμένα από τα λόγια που της είχε πει πρόσφατα η αδικοχαμένη κοπέλα.

Από το μυαλό της, όπως λέει η πιο στενή της φίλη, περνούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα η σκέψη της αυτοχειρίας. «Το έλεγε μόνη της, αλλά εγώ της έλεγα πάντα ‘τι βλακείες είναι αυτές;’. Έλεγε ‘εγώ θα αυτοκτονήσω’».

Η φίλη της επιμένει πως οι σκέψεις της Νικολέτας ήταν γνωστές τόσο σε συμμαθητές και καθηγητές της, όσο και στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. Παρά τις ανησυχίες της, κανείς δεν έκανε κάτι για να την βοηθήσει.

Το κορίτσι, όπως φαίνεται, έμεινε μόνο, αβοήθητο και εγκλωβισμένο στα βασανιστικά αδιέξοδα του μυαλού του. Το τέλος της συντάραξε όλους όσους τη γνώριζαν.

«Φορούσε φορέματα πολλές φορές και επειδή εμείς δεν ήμασταν έτσι, ήταν περίεργο για εμάς να την βλέπουμε με φόρεμα στο σχολείο και της λέγαμε ‘με φόρεμα ήρθες στο σχολείο;’», προσθέτει η φίλη της.

Οι στενοί συγγενείς της Νικολέτας επιμένουν σταθερά από την περασμένη Πέμπτη, όταν η 17χρονη βρέθηκε νεκρή, πως η ανήλικη δεν είχε λόγους να δώσει τέλος στη ζωή της.

Δεν υπήρχε ψυχολόγος

Όπως αποκάλυψε χθες το Cretapost στο Λύκειο Μοχού δεν είχε τοποθετηθεί ψυχολόγος σε εβδομαδιαία βάση, όπως έγινε σε γειτονικά σχολεία. Οι ψυχολόγοι που έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στα σχολεία έχουν βοηθήσει πολλούς μαθητές. Αν υπήρχε θα βοηθούσε και τη Νικολέτα.

Στο μικροσκόπιο η μέρα της τραγωδίας

Με πλάτη στην κάμερα, η επιστήθια φίλη της Νικολέτας περιγράφει όλα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο σχολείο. Όταν η ανήλικη έφτασε για να δώσει εξετάσεις μαζί με τους συμμαθητές της.

«Η Νικολέτα είχε έρθει κανονικά εκείνη την ημέρα».

Επιτηρητής στην αίθουσα είναι ο ιερέας καθηγητής των παιδιών στα θρησκευτικά. Όπως λέει η φίλη της, η Νικολέτα τον έβλεπε να βοηθάει συμμαθητές της και αποφάσισε με δάκρυα στα μάτια να παραδώσει το γραπτό της.

«Φώναζε και ούρλιαζε γιατί να τους βοηθήσετε όλους και εμένα όχι; Γιατί να αδικηθώ εγώ ενώ δεν του ζήτησε βοήθεια».

Η Νικολέτα βγαίνει από την αίθουσα αλλά δεν παίρνει το δρόμο για το σπίτι. Ζητάει να επιστρέψει και ο καθηγητής της λέει να κάτσει και πάλι στη θέση της.

«Φώναζε και του έλεγε είστε της εκκλησίας και κάνετε τέτοια».

Τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις και παίρνουν το δρόμο για το σπίτι. Στο ερώτημα γιατί η Νικολέτα δεν μπήκε μέσα στο λεωφορείο, όπως έκανε τις περισσότερες μέρες, η φίλη της θυμάται:

«Είχαμε κανονίσει με τον διευθυντή να έρθει λίγο νωρίτερα το σχολικό για να πάμε πιο νωρίς, και της είπαμε άντε γιατί θέλουμε να φύγουμε και μας είπε πως θα φύγει με το πούλμαν του Γυμνασίου».

Οι τελευταίες στιγμές της 17χρονης

Στις εικόνες που εξασφάλισε το Live News βλέπουμε τα όσα ακολούθησαν. Είναι πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο μετά τις 09:00. Η Νικολέτα έχει φύγει με τα πόδια από το σχολείο και κατευθύνεται προς τον ΒΟΑΚ. Έχει παραδώσει το διαγώνισμα και είναι μόνη.

Λίγα λεπτά μετά από αυτά τα στιγμιότυπα, που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, η ανήλικη βρέθηκε νεκρή κάτω από αυτή τη γέφυρα, πολύ κοντά στο σπίτι της.

«Η Νικολέτα ήταν το πιο ευαίσθητο παιδί από τα τρία», είπε η θεία της Νικολέτας.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα κορίτσι που ακροβατούσε στη γέφυρα. Κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ήταν όμως ήδη αργά για την αδικοχαμένη μαθήτρια.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση