HomeHL-GreeceΚασσελάκης: Στη Βουλή για τη μάχη της ακρίβειας

Κασσελάκης: Στη Βουλή για τη μάχη της ακρίβειας

Τι λένε από την Κουμουνδούρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή θα βρεθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης για να παρακολουθήσει από κοντά τον διαξιφισμό των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων για το μείζον θέμα που μαστίζει τα νοικοκυριά, αυτό της ακρίβειας.

Η συζήτηση αφορά «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» και προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

«Θέλει να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης παρότι δεν είναι βουλευτής, έχει αποφασίσει να παραβρεθεί στη Βουλή, προκειμένου να στείλει με την παρουσία του τα κατάλληλα μηνύματα, καθώς εκ των πραγμάτων θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ΄ολης της ύλης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές», σημειώνουν χαρακτηριστικά επιτελείς της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε κίνηση – παρωδία την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν, για τις πρακτικές των πολυεθνικών, γεγονός που αναμένεται να σηκώσει έντονα -μεταξύ άλλων- η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Άλλαξε πολιτική κατεύθυνση αλλιώς θα παραλάβουμε καμένη γη στο τέλος»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε εργαζόμενους της ΔΥΠΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κάνει ό,τι μπορεί κοινοβουλευτικά. «Δυστυχώς, ή μας αγνοούν όταν κάνουμε ερωτήσεις, ή απορρίπτουν τις προτάσεις νόμου που κάνουμε. Αυτό είναι η αλαζονεία του 41%. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Όχι για να υπάρξει απλά ισχυρή αντιπολίτευση σε αυτές τις ευρωεκλογές. Πρέπει να τα αλλάξουμε για να μπορέσουν αυτές οι κοινωνικά πιο ευαισθητοποιημένες προτάσεις να γίνουν κι ένα μήνυμα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση: άλλαξε πολιτική κατεύθυνση. Αλλιώς, κυριολεκτικά, θα παραλάβουμε καμένη γη στο τέλος. Μια κοινωνία η οποία θα έχει λυγίσει κι ένα σύστημα που θα έχει ωφελήσει λίγους κι εκλεκτούς. Κι αυτό δεν είναι μια σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι μια κοινωνία που αξίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εκτιμά τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή ως «ντιμπέιτ», όπως άλλωστε ανέφερε ο διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής σε πρόσφατη διακομματική επιτροπή για τις ευρωεκλογές που συζητήθηκε το ζήτημα διεξαγωγής του.

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η προεκλογική κούρσα εκτυλίσσεται ως μονομαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, αναφέρουν ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερτέρησε όλα τα επίπεδα, με μεγάλα ατού το επικοινωνιακό του ταλέντο, τον ανεπιτήδευτο λόγο, την ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση και βεβαίως την εντυπωσιακή αλληλεπίδραση του με τον κόσμο».

Όπως τονίζουν, ο στόχος του επιτελείου της Κουμουνδούρου να εμπεδωθεί η βεβαιότητα ότι «ο Στέφανος είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο», αποτυπώνεται επιτυχώς τόσο δημοσκοπικά, σε όλες τις περιοδείες του κ. Κασσελάκη όσο και στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Στον Πειραιά σήμερα ο Κασσελάκης

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Πειραιά, ξεκινώντας στις 18:00 από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός.

Το πρόγραμμά του, όπως είχε αναφέρει το in, περιλαμβάνει αυτήν την εβδομάδα επισκέψεις σε περιοχές της Αθήνας. Από την ερχόμενη εβδομάδα στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι οι περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, το Ηράκλειο Κρήτης αλλά και η Ρόδος.

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου θα περιλαμβάνει ομιλίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (την Τρίτη 4 Ιουνίου), ενώ, το κλείσιμο, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση