HomeHL-9Ο Δήμος Ηρακλείου αύξησε σε 60 Ε το ποσό της μηνιαίας στάθμευσης για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου!

Ο Δήμος Ηρακλείου αύξησε σε 60 Ε το ποσό της μηνιαίας στάθμευσης για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου!

Οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για απαράδεκτες αυξήσεις – Τι αναφέρει η Ένωση Υπαλλήλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

 

Την Τρίτη 14/5 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του σωματείου μας με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ κ. Βαρβεράκη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την απαράδεκτη αύξηση από 30€ σε 60€ της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης στο δημοτικό πάρκινγκ του αεροδρομίου για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, κόβοντας στην ουσία την έκπτωση που υπήρχε.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ακριβώς αυτό που διατρανώνει εδώ και καιρό το σωματείο μας: Το γεγονός δηλαδή ότι η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ λογαριάζει τους εργαζόμενους του αεροδρομίου σαν πηγή κέρδους, αλλά δε μένει μόνο εκεί. Θέλει να πιάσει και τον υπόλοιπο λαό του Ηρακλείου, όπου στην ουσία είναι και η πλειοψηφία του κόσμου που χρησιμοποιεί τον εν λόγω χώρο στάθμευσης.

Χωρίς να αφήσει ούτε ώρα χαμένη πέρασε απαράδεκτες αυξήσεις στις μηνιαίες κάρτες για την στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ και μάλιστα ενώ το Ικάριο γήπεδο δεν είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο και έτσι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις βάρδιες. Για να είμαστε ξεκάθαροι, μόνο οι συνάδελφοι που πιάνουν δουλειά στο διάστημα 7.00 – 15.00 μπορούν ουσιαστικά να παρκάρουν, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να ψάξουν κάποια λύση επί πληρωμή, με μία από αυτές να είναι και η κλήση της τροχαίας.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν σημαντικά θέματα στην ασφάλεια των εργαζομένων τις βραδινές ώρες και όχι μόνο τα οποία καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τονίσαμε κι εμείς στη συνάντηση όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων στη μετακίνηση τους από το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο, το ότι δεν επαρκούν οι θέσεις στα μέσα της σεζόν κ.α

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ με τον πρόεδρο των τουριστικών λεωφορείων εξασφαλίστηκε πως το Ικάριο θα έχει 24ωρη λειτουργία από τις 20 Μαΐου και μετά ενώ η αντιπροσωπεία μας ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δε μένουμε όμως εκεί! Απαιτήσαμε να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους που πλήρωσαν 60 ευρώ τη μηνιαία κάρτα στο δημοτικό πάρκινγκ και είχαν κυλιόμενο ωράριο δηλαδή δικαιούνται την έκπτωση που έσπευσε η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ να δημοσιεύσει χωρίς φυσικά να σκεφτεί με ποιο τρόπο θα επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι!

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην αντιπροσωπεία του σωματείου μας ήταν ξεκάθαρη, αφού στην ουσία παραδέχεται ότι κόπηκε η έκπτωση για να εξυπηρετηθεί η βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή πετάει έξω τους εργαζόμενους διότι η βραχυχρόνια μίσθωση αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη!

Μάλιστα, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ένας χώρος όπως το Ικάριο αρκεί, με χωρητικότητα λίγο πάνω από 500 θέσεις για τους εργαζόμενους, τα βανάκια και τα λεωφορεία μαζί την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι είναι παραπάνω από 2000. Με βάση τα παραπάνω, μόνο ως ειρωνεία μπορούμε να εκλάβουμε δικαιολογίες που ακούστηκαν, όπως ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να παρκάρουν στο δημοτικό πάρκινγκ! Ακόμα περισσότερο ότι οι αυξήσεις που έκανε στην τιμή είναι για να μπορέσουν δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Δε θα τους περάσει! Το δηλώσαμε και στη συνάντηση ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που χτίζουν το θαύμα του τουρισμού, χωρίς εκείνους τίποτα δε λειτουργεί! Αρκεί να το πάρουν απόφαση με αγωνιστικές διεκδικήσεις και οργάνωση έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους!

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους όλων των εταιρειών και προγραμματίζει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών για να δοθεί επίδομα μετακίνησης σε όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

Διεκδικούμε:

  • Να παρθεί πίσω η αύξηση της τιμής στο δημοτικό πάρκινγκ. Καμία μείωση των θέσεων.
  • Επίδομα μετακίνησης για τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συναδέλφων να προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών και τους καλούμε να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους στα τηλέφωνα 6983432945 και 6982133145 για να οργανώσουμε παραπέρα τη δράση μας.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση