HomeHL-9Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου

Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου

Πρόταση ίδρυσης Σχολών Τουρισμού και Κτηνιατρικής στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημαντικές ειδήσεις συνοδεύτηκε η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο των περιοδειών του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κρήτη, όπου βρίσκεται και η περιφέρεια “ευθύνης” του, ως κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, εν όψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Κουλούκωνα, Ζωνιανών και εκείνα στην κοινότητα Αγίου Μάμαντος στην Δημοτική Ενότητα Γεροποτάμου, χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα, ικανοποιώντας έτσι ένα πολυετές αίτημα που είχε καταθέσει ήδη από το 2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, η τότε δημοτική αρχή Μυλοποτάμου και ο υπεύθυνος Παιδείας Μανούσος Κλάδος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί, πλέον, θα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να επιλέξουν τις συγκεκριμένες περιοχές, στελεχώνοντας τις σχολικές μονάδες τους, αφού θα λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση! Όλες οι πλευρές, συνεπώς, θα είναι ωφελημένες.

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

Ο Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό “παράθυρο” να γίνει κάτι αντίστοιχο και στα σχολεία του Δήμου Αμαρίου. Όλα θα εξαρτηθούν, ωστόσο, απ’ το εάν θα υπάρξει θετική εισήγηση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και συνέβη στην περίπτωση του Μυλοποτάμου. Πάντως, και για το Αμάρι εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία. Το εν λόγω αίτημα μεταφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Πιερρακάκη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρης Λιονή, των αντιδημάρχων Παιδείας Νεκτάριου Παπαδογιάννη και Αθλητισμού Νίκου Προβιά, των Πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Κοντάκη και του ΕΛΜΕΠΑ Νίκου Κατσαράκη, και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάμπρου Καρβούνη και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μανούσου Μαραγκάκη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Κοσιώρης και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελεονώρα Μελέτη.

Επί τάπητος τέθηκαν, δύο ακόμη προτάσεις, που αφορούσαν την πιθανότητα ίδρυσης Σχολών ή Τμημάτων Τουρισμού και Κτηνιατρικής, δύο τομέων άμεσα συνδεδεμένων με την οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ζωή του Ρεθύμνου. Η δίπτυχη προοπτική φαίνεται πως εξετάζεται πολύ σοβαρά απ’ την ηγεσία του Υπουργείου, ενώ ασκούνται πιέσεις και απ’ τις άμεσα εμπλεκόμενες αρχές και τους φορείς του Ρεθύμνου.

“Λύνουμε προβλήματα στο πεδίο”

«Είμαστε παρόντες, είμαστε στο πεδίο, λύνουμε προβλήματα»: με τρεις φράσεις ο κ. Πιερρακάκης θέλησε να δώσει το στίγμα της χθεσινής επίσκεψής του στο Ρέθυμνο, που ξεκίνησε από τα Ανώγεια, συνεχίστηκε στον Δήμο Μυλοποτάμου σε Αξό και Πέραμα, εκεί όπου κι έκανε τις εξαγγελίες για τα δυσπρόσιτα σχολεία, κι ολοκληρώθηκε εντός της πόλης.

“Γυρίσαμε πολλούς Δήμους του νομού. Προσπαθούμε και λύνουμε προβλήματα στο πεδίο: είτε αφορούν σχολικές μονάδες, είτε αφορούν πράγματα τα οποία έχει ανάγκη το κάθε σχολείο.

Θα γυρίσουμε τη χώρα το επόμενο διάστημα – θα συνεχίσουμε να τη γυρνάμε διαρκώς -, για να μπορούμε να δίνουμε πρακτικές λύσεις” υποσχέθηκε ο Υπουργός Παιδείας.

Ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και την πρόοδο των Ιδρυμάτων και των τμημάτων τους στο νομό, απασχόλησαν ιδιαίτερα τον ίδιο, όση ώρα συνομιλούσε με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ, στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης.

Το αυτό συνέβη και στην κουβέντα του με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα σχολεία του νομού.

Λίαν συντόμως, ο κ. Πιερρακάκης άφησε να εννοηθεί πως θα προκύψει κάτι επίσημα ανακοινώσιμο, φυσικά θετικού περιεχομένου.

Πρόταση ίδρυσης Σχολών Τουρισμού και Κτηνιατρικής στο Ρέθυμνο!

Στα καλά νέα που ήρθαν για τα σχολεία του Μυλοποτάμου στάθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνης της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναμένοντας το τυπικό του πράγματος: ήτοι την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, το αμέσως επόμενο διάστημα.

“Ευχαριστούμε την κα Λιονή για την ευκαιρία που μας πρόσφερε να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό Παιδείας. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη μόνιμη συμπαράσταση στα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο” ανέφερε με τη σειρά του ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Κοντάκης, που μίλησε για την προοπτική ίδρυσης Σχολής Τουρισμού και Κτηνιατρικής: «Ξέρουμε ότι είναι μακρινά όλα αυτά – δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αύριο το πρωί. Ευελπιστούμε, όμως, πως εάν τεκμηριώσουμε τα αιτήματα στην πορεία θα βρούμε τον τρόπο να αναπτύξουμε το Πανεπιστήμιό μας ακόμα περισσότερο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή εστίασε στο ενδεχόμενο της δημιουργίας της Κτηνιατρικής Σχολής, αλλά και στη δυνατότητα του συνδυασμού της με τη Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

“Οι κτηνιατρικές σχολές είναι ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει έλλειψη κτηνιάτρων παντού – ένα παραπάνω στο Ρέθυμνο. Η Κρήτη είναι ένας πυλώνας τουρισμού και του πρωτογενή τομέα, κυρίως σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία. Πόσο μάλλον το Ρέθυμνο που είναι ένας κατ’ εξοχήν κτηνιατρικός νομός!” σχολίασε η κα Λιονή και κατέληξε: «Είναι ένα μεγάλο project, αλλά καλό θα είναι η Πολιτεία να αρχίσει σιγά – σιγά να το σκέφτεται και να πει ότι το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδος δικαιούται κι αυτής της Σχολής».

Goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση