HomeΚΡΗΤΗΚρίσιμες ώρες για τον άτυχο φίλαθλο – Βενιζέλειο νοσοκομείο «Υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος»

Κρίσιμες ώρες για τον άτυχο φίλαθλο – Βενιζέλειο νοσοκομείο «Υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 47χρονο φίλαθλο του Εθνικού Πειραιώς που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο γήπεδο του Ηροδότου.

Όλα έγιναν σήμερα το απόγευμα, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός Πειραιώς στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού άρχισαν η ανταλλαγή συνθημάτων από τις δύο ομάδες φιλάθλων (δείτε εδώ).

Τα πράγματα «ξέφυγαν» όταν στο 85’ οι φίλαθλοι πιάστηκαν στα χέρια. Δημιουργήθηκε άγρια συμπλοκή με αποτέλεσμα ένας 47χρονος φίλαθλος να λιποθυμήσει.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού και παρέλαβε τον 47χρονο τον οποίο και μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

katsoulis1_552_355Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 47χρονος δεν φέρει κάποιο εξωτερικό τραύμα ή κάποιο μώλωπα που σημαίνει ότι δεν χτυπήθηκε από κάποιον.

Ωστόσο, η πίεση που δέχθηκε ήταν τέτοια που λιποθύμησε με τους γιατρούς να του βρίσκουν ανεύρισμα στον εγκέφαλο που του προκάλεσε ακατάσχετη αιμοραγία. Οι θεράποντες ιατροί τον υπέβαλαν σε τραχειοτομή προκειμένου να φύγει το αίμα. Παράλληλα όμως πρέπει να γίνει κι εμβολή κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς να σκέφτονται σοβαρά το σενάριο να μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, επικοινώνησε από τη πρώτη στιγμή με τους γιατρούς για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 47χρονου, στους οποίους και ανέφερε ότι μόλις κρίνουν ότι πρέπει να γίνει η μεταφορά του στην Αθήνα να τον ενημερώσουν προκειμένου να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

CACHE_620X620_1_1011427Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο 46χρονος δε φέρει εμφανείς κακώσεις στο σώμα, αλλά έχει υποστεί ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος.
Αναλυτικά, τα όσα λέει η ανακοίνωση του νοσοκομείου:
«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.
Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγο ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.
Μεταφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».

 

Πολλές προσαγωγές και μία σύλληψη

Άμεσως η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 3 ατόμων και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost συνελήφθη ένας 27χρονος ο οποίος συμμετείχε στη συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Στο πλευρό του 47χρονου φιλάθλου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του αλλά και όλοι οι φορείς του αθλητισμού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα παρακολουθεί στενά και ο υφυπουργός Αθλητισιμού.

Την ίδια ώρα η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση