HomeΚΡΗΤΗΠΑΜΕ: Εβδομάδα δράσης ενάντια στον φασισμό

ΠΑΜΕ: Εβδομάδα δράσης ενάντια στον φασισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια της απόφασης της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στις 11-9-2014, η εβδομάδα που έρχεται (15-19/9) έχει οριστεί ως εβδομάδα δράσης ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, που αποτελεί όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία και απο αυριο ξεκινούν ξανά περιοδείες στους χώρους δουλειάς (βιομηχανία, εμπόριο, ξενοδοχεία, σχολές μαθητείας, κλπ), με το παρακάτω κείμενο- ανακοίνωση.

Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα.

Δεν ξεχνάμε!

Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όσους έχουν δεχτεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας.

Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Στόχο έχει να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσει κάθε νέο και νέα που αγανακτεί με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων που έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας. Θεωρία της είναι ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ και τους φασίστες που ματοκύλισαν εκατομμύρια ανθρώπους. Καλλιεργεί το μίσος απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθρός του λαού!

  •  Γι’ αυτό έχουν καταθέσει 10άδες προτάσεις στη Βουλή ζητώντας φοροελαφρύνσεις και προνόμια για τους εφοπλιστές.
  • Για αυτό επιτίθενται σε εργατικά σωματεία και αγωνιστές εργάτες όπως έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου. Στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εργάτες κάθονται προσοχή.
  • Για αυτό φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ώστε προσφέρουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
  • Γι’ αυτό χτυπάνε βασανισμένους και φτωχούς μετανάστες εργάτες και την ίδια ώρα στέκονται «σούζα» σε βιομήχανους, εφοπλιστές.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ -ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ- ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Η πάλη και ο αγώνας, στη δουλειά, τη ζωή, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές επιτροπές τους πρέπει να απομονώσουν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Να μην έχουν τόπο να σταθούν! Η καλύτερη απάντηση απέναντι στο φασισμό είναι η συμμετοχή

  • στο πανηρακλείωτικο συλλαλητήριο στις 4 Οκτώβρη 12πμ στην Πλ. Ελευθερίας
  • στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη στο Σύνταγμα

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση