HomeΕΛΛΑΔΑΚουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση

Kαι στα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο την πολιτική της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ακούσαμε ξανά τον κ. Μητσοτάκη να λέει στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατή θα είναι η φωνή των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρωβουλή, δεν είπε όμως ότι οι διεκδικήσεις αυτές αφορούν στις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια για να διασφαλίζουν την κερδοφορία τους», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη.

Τόνισε ότι, καμία κυβέρνηση δεν έθεσε ως διεκδικήσεις αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής του λαού. Έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διεκδικεί κατάργηση αντεργατικών Οδηγιών και αντιλαϊκών φόρων, δεν διεκδικεί την κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, δεν διεκδικεί μέτρα πολιτικής προστασίας για τον λαό, ούτε θέτει ζήτημα απεμπλοκής της ΕΕ από επεμβάσεις και αιματηρούς πολέμους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η ΕΕ δεν είναι κανένα περιστέρι της ειρήνης», αντίθετα είναι γεράκι του πολέμου και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρωταγωνίστρια επεμβάσεων. Συγκεκριμένα, πρωτοστατεί στην υποστήριξη του κράτος-δολοφόνου του Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία στη σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, έχοντας δώσει δεκάδες δισ. στον Ζελένσκι. Συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα στην οποία με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» η Ελλάδα εμπλέκεται με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό της και τον ελληνικό λαό, για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Στις ευρωεκλογές, υπογράμμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, πρέπει να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο την πολιτική της ΕΕ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με στήριξη του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία του στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού παρακολουθώντας τα ΜΜΕ νομίζουν ότι τα κρίσιμα ζητήματα είναι αν οι βουλευτές της ΝΔ θα πάνε στις εκκλησίες, ποιος διεκδικεί τις ψήφους των Σπαρτιατών κ.ά. ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο κρίσιμα.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ ο λαός συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ξακουστών Πανεπιστημίων που φωνάζουν «λευτεριά στην Παλαιστίνη», κόντρα στην κυβέρνηση Μπάιντεν και την καταστολή. Ο Δ. Κουτσούμπας, που τόνισε ότι παραβρέθηκε στο Κολούμπια, θύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθούσε να παραμυθιάσει λέγοντας ότι εκεί δεν γίνονται αγώνες, κινητοποιήσεις και καταλήψεις.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ βάζει στην ατζέντα τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά τον λαό και τη νεολαία, όπως είναι το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια και σχετίζεται άμεσα με την πολιτική της ΕΕ και με τις κατευθύνσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του υπερμνημονίου.

Επισήμανε ότι είναι πρόκληση από την κυβέρνηση να εμφανίζονται τα αντιλαϊκά μέτρα ως πρόοδος για τον λαό. Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα επιταχυνθεί η Δικαιοσύνη, η οποία όμως γίνεται πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή για τον ελληνικό λαό. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, είναι ενταγμένη η απόφαση για το Μάτι, η οποία διαπνέεται από τη λογική του ανθρώπινου λάθους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υψηλά ιστάμενους και πολιτικά υπεύθυνους. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η λογική της συγκάλυψης παραμένει ίδια, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος και στο έγκλημα στα Τέμπη.

Με το παρόν νομοσχέδιο κλείνουν και συγχωνεύονται δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και καταργείται ο βαθμός των Ειρηνοδικείων, τα οποία έλυναν σημαντικές διαφορές στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε ότι ο λαός θα αναγκάζεται πλέον να ξοδεύει περισσότερο χρόνο και χρήμα για να πάει στη Δικαιοσύνη η οποία γίνεται πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς, χάρη στον γνωστό ευρωενωσιακό κόφτη της λογικής κόστους – οφέλους για την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων.

Και όλοι ξέρουν για ποιον εξοικονομούνται και πού καταλήγουν αυτοί οι πόροι, σχολίασε δεικτικά ο Δ. Κουτσούμπας. Πηγαίνουν στην πολύπλευρη στήριξη ομίλων και επενδυτών, σημείωσε, την ώρα που το κράτος είναι πιο γρήγορο και αποτελεσματικό για τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.

Ξεκαθάρισε ότι πίσω από τα αντιδραστικά μέτρα βρίσκεται η ΕΕ με τις κατευθύνσεις της, καθώς και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, γι’ αυτό οι επιφυλάξεις που εκφράζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν στην ουσία του νομοσχεδίου, αλλά σε επιμέρους ζητήματα, όπως ο τρόπος νομοθέτησης.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για να επανέλθει το επίδομα ειδικών συνθηκών για τους δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και για την αναδρομική καταβολή αποδοχών στους νεοδιορισθέντες δικαστικούς υπαλλήλους, απόφοιτους της 1ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση