HomeΚΡΗΤΗΠιάστηκε ο «Βράχος φάντασμα» – Εξαπατούσε οικογένειες στο όνομα της ΔΕΥΑΗ

Πιάστηκε ο «Βράχος φάντασμα» – Εξαπατούσε οικογένειες στο όνομα της ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο άνδρας που εξαπατούσε οικογένειες στο νομό Ηρακλείου στο όνομα της ΔΕΥΑΗ και του Γιώργου Στειακάκη.

Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν τον Αύγουστο έφτασε πλήθος καταγγελιών στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΗ και τον πρόεδρό της για κάποιο επιτήδειο που συστήνεται ως Γιώργος Στειακάκης – ο γνωστός και ως Βράχος της Επιχείρησης – και ζητά από τις οικογένειες χρήματα για την μερική εξόφληση των λογαριασμών του νερού.

Τις καταγγελίες αυτές – που δημοσίευσε το cretapost (δείτε εδώ) – πήραν οι αστυνομικές αρχές κι άρχισαν να οργώνουν την περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου και σημειώθηκαν οι καταγγελίες προκειμένου να βρουν αυτόν τον άνδρα.

Τελικά, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρχών ο άνδρας πιάστηκε.

Πρόκειται για έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη από την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου ο οποίος εμφανιζόταν είτε ως υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ είτε και ως ο ίδιος ο Γιώργος Στειακάκης και απειλούσε τους οφειλέτες ότι θα τους πάρει το υδρόμετρο αν δεν πληρώσουν κάποιο έναντι.

«Είχαμε ενημερώσει και νωρίτερα τους πελάτες της ΔΕΥΑΗ ότι δεν πρέπει να ενδίδουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η  Επιχείρηση δεν πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα για να ζητήσει τα χρήματα και σίγουρα οι λογαριασμοί και οποιαδήποτε άλλη οφειλή φέρει τις σφραγίδες μας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Στειακάκης ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει ήδη μηνύσει τον δράστη.

«Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται να έχει τέσσερα παιδιά και να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, σε κακή οικονομική κατάσταση είμαστε όλοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τους απατεώνες για να τα βγάλουμε πέρα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Στειακάκης.

Οι αστυνομικές αρχές ήδη γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος δράστης εξαπάτησε τουλάχιστον 40 οικογένειες ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για να εξακριβωθούν πόσα χρήματα απέσπασε συνολικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση