HomeΚΡΗΤΗΕνημέρωση εκπροσώπων αναπτυξιακών φορέων και εταιριών για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Ενημέρωση εκπροσώπων αναπτυξιακών φορέων και εταιριών για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, συνάντηση εργασίας υπο την προεδρία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Ι. Πλακιωτάκη, στην διάρκεια της οποίας ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τους εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων και εταιριών για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε :

– Στον προγραμματισμό δράσεων του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και την προώθηση προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.

– Στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί πρωτοβουλιών για την προώθηση της υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Σχεδίων για τις ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ).

– Αλλά και στην προώθηση της δημιουργίας Περιφερειακών Μηχανισμών
για τη στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια επικοιδομητική συζήτηση στην διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ενημέρωσαν τον κ. Πλακιωτάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ταυτόχρονα επέδειξαν ετοιμότητα να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την δημιουργία νέων καινοτόμων προγραμμάτων που θα κινούνται προς τις κατευθύνσεις που έθεσε ο κ. Υφυπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης, υπενθύμισε την δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την οποία «η ανεργία είναι ο νούμερο ένα εχθρός της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατάβαλει συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου.

c1186826524f46fa3388c405649247f7_MΞεκαθάρισε ωστόσο ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι πλέον η συντήρηση ενός προνοιακού κράτους το οποίο έχει αποδειχθεί πως προκαλεί έντονα και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σπρώχνοντας στην απομόνωση μεγάλες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά η ενίσχυση των ανέργων με νέες σύγχρονες δεξιότητες που θα τους καθιστούν ανταγωνιστικούς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται.

«’Εχουμε», είπε, «στοιχεία, τα οποία μας λένε ότι το 20% εκείνων που παρακολουθούν τα προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης που προωθούμε, παραμένουν στις θέσεις εργασίας στις οποίες βρέθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης και μετά το πέρας των προγραμμάτων.

Εκεί», τόνισε, «ρίχνουμε πλέον το βάρος μας. Στο να βρούμε τις κατάλληλες συνταγές που θα αυξάνουν αυτό το ποσοστό. Και δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από την συνεχή κατάρτιση και εξειδίκευση των ανέργων».

Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων αναπτυξιακών φορέων στη συνάντηση εργασίας. Αναλυτικότερα συμμετείχαν σε αυτήν, εκπρόσωποι :

– Των Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ.
– Των Αναπτυξιακών Εταιριών της Περιφέρειας Κρήτης.
– Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
– Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.α.

Αρκετοί εξ αυτών έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Πλακιωτάκη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την Κρήτη και δήλωσαν έτοιμοι να συμμετέχουν σε σειρά προγραμμάτων που θα προωθούν την Κοινωνική Οικονομία στη Μεγαλόνησο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση