HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: «Οι αγρότες μας πρέπει να ξεσηκωθούν και η κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα»

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Οι αγρότες μας πρέπει να ξεσηκωθούν και η κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φετινή χρονιά συμπεριλαμβάνεται σε μια σειρά κακών ετών για τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας. Τόσο οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, όσο και οι καιρικές συνθήκες δίνουν απανωτά «χαστούκια» στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Δυστυχώς, στα αυξημένα έξοδα καλλιέργειας, στις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ, στις κάθε είδους προστιθέμενες και αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, στον ΕΝΦΙΑ και στις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων, έρχεται προστεθεί και η παρακράτηση για λογαριασμό του ΟΓΑ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά να γίνεται παρακράτηση από κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο και αλιέα, των οφειλών τους προς τον ΟΓΑ, από τις πάσης φύσεως ενισχύσεις και επιδοτήσεις, όπως την ενιαία ενίσχυση, την εξισωτική αποζημίωση, τα προγράμματα, τα σχέδια βελτίωσης κλπ, που πραγματοποιούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με λίγα λόγια οι 260.000 και πλέον αγρότες που χρωστούν περί τα 800 εκατ. ευρώ στο ΟΓΑ και δεν έχουν μπει σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών (έχουν μπει μόνο 30.000 αγρότες), κινδυνεύουν να μην εισπράξουν επιδότηση.

Οι «φορομπηχτικές» και εισπρακτικές σκέψεις της μνημονιακής κυβέρνησης, οι οποίες γίνονται πράξη με πραξικοπηματικού τύπου πρακτικές, απέχουν κατά πολύ από την φοροδοτική ικανότητα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας.

Η απάντηση στην «φορομπηχτική» και παράδοξα εισπρακτική εμμονή της κυβέρνησης, μπορεί να δοθεί μέσα από ένα ξεσηκωμό ειρηνικής ανατροπής από τους αγρότες μας, στους οποίους η κοινωνία οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση