HomeΚΡΗΤΗΚαι η Κρήτη στην διασυνοριακή συνεργασία «Ελλάδα – Κύπρος»

Και η Κρήτη στην διασυνοριακή συνεργασία «Ελλάδα – Κύπρος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εργασίες της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Προγραμματισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε εκ μέρους των συμβούλων σχεδιασμού το τελικό σχέδιο του προγραμματικού εγγράφου και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έπειτα και από την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της διαβούλευσης και τις απόψεις των φορέων που συμμετείχαν, προκειμένου να υποβληθεί προς έγκριση στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος, που αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή, την εξοικονόμηση ενέργειας και την κλιματική αλλαγή, καθώς και στο περιβάλλον, θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και προστασία από φυσικές καταστροφές.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν: ο κ. Ι. Μπαλαντινάκης, Προϊστάμενος Μονάδας Α της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, και η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Ηρακλείου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, μέλη της Επιτροπής Προγραμματισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Photo1

Διαφήμιση
Διαφήμιση