HomeΚΡΗΤΗΈστελναν τα πλαστά σε… δέματα – Εξάρθρωση σπείρας που είχε πλοκάμια και στο Ηράκλειο

Έστελναν τα πλαστά σε… δέματα – Εξάρθρωση σπείρας που είχε πλοκάμια και στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε… δέματα έστελναν τα πλαστά χαρτιά τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδος σε συνεργασία με τις αρχές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα εντοπίστηκαν έξι μέλη του διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και την Τσεχία.

Στην Ελλάδα έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττκή, στη Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του παράνομου δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως γεωργιανής ή ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.

Από τους έξι συλληφθέντες στην Ελλάδα, οι τρεις κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση – υπό την εποπτεία της Europol, με την κωδική ονομασία «GEO», την οποία οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση