HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: Αναστολή κατασχέσεων για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Λ. Αυγενάκης: Αναστολή κατασχέσεων για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστολή κατασχέσεων ή δήμευσης περιουσιακών στοιχείων επαγγελματιών για όλα τα ληξιπρόθεσμα δάνεια μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «μετά από επαφές που είχαμε με αρκετούς επαγγελματικούς και εμπορικούς συλλόγους της περιοχής μας και σε συνέχεια των προσφάτων ανακοινώσεων της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού από το βήμα της 79ης ΔΕΘ σχετικά με την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΜΜΕ (“κόκκινα” δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές κλπ), έχουν δημιουργηθεί εύλογες προσδοκίες όσον αφορά την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρηματιών.»

Όπως προτείνεται: «έως την οριστικοποίηση και εφαρμογή των προαναφερόμενων εξαγγελιών του πρωθυπουργού, ζητάμε να μην υπάρξει κανενός είδους πράξη κατάσχεσης ή δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων οποιουδήποτε μικρού ή μεσαίου επιχειρηματία. Η ρύθμιση δε αυτή θα πρέπει να ισχύσει τόσο για τα παλαιά όσο και για νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το τρέχον έτος.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι «μια τέτοια παρέμβαση θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την κατεύθυνση ομαλοποίησης της ρευστότητας και ανάδειξης ενός υγιούς επιχειρηματικού κλίματος στην αγορά, ειδικότερα προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση