HomeHL-GreeceΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Κασσελάκη στην ΠΓ μέσω… των κλιματιστικών στο σχολείο της Καλλιθέας

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Κασσελάκη στην ΠΓ μέσω… των κλιματιστικών στο σχολείο της Καλλιθέας

«Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις». Με αυτό το μήνυμα ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 19:00 αναφέρεται όχι στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στα κλιματιστικά που είχε χαρίσει σε σχολείο της Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει πως «όταν επιμένεις, το πετυχαίνεις. Θα είμαι πάντα δίπλα σας» δημοσιοποιώντας και την ευχαριστήρια επιστολή που του έστειλε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση και η εγκατάσταση των κλιματιστικών, τα οποία ευγενικά μας χορηγήσατε. Πλέον θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια , διευκολύνοντας τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Θερμές ευχαριστίες» αναφέρει διευθύντρια η Νίκη Χατζηχαλεπλή.

Η εν λόγω ανάρτηση έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από την νέα συνεδρίαση της ΠΓ η οποία σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης έρχεται να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ερωτηματολόγιο του προέδρου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και εν συνεχεία την επιστολή του κ. Κασσελάκη ο οποίος σήκωσε το γάντι από το Λονδίνο όπου βρισκόταν στην οποία με ευθείες μομφές τόνιζε πως τα στελέχη συμβάλλουν στην συνωμοσιολογία.

Στα τρακτέρ στην Ομόνοια το απόγευμα

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του αγροτικού συλλαλητηρίου, ο κ. Κασσελάκης θα κατέβει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας θα κατέβει όπως έγινε γνωστό το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των αγροτών.

Συγκεκριμένα θα πάει στην Ομόνοια στις 17:30 όπου θα βρίσκονται τα τρακτέρ που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Όπως έγινε γνωστό η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει τελικά στις 19:00.

 «Βόμβα» από τον Γιώργο Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ν τω μεταξύ, θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές, άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος Γιώργος Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς για το εάν η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα διαρκέσει χρονικά, ανέφερε ότι ελπίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι παρών, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο και εάν εστάλη ορθώς, ανέφερε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

«Το αδιαμεσολάβητο δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”»

Κριτική άσκησε και στον όρο αδιαμεσολάβητο, που χρησιμοποιεί ο κ. Κασσελάκης. «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», είπε, ενώ σημείωσε ότι μετά και την διάσπαση των βουλευτών που σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου.

«Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση» επισήμανε, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει λύση, κάτι που θέλουν και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. «Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να φύγει, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές», λέγοντας ότι μετά θα υπάρξει εκ νέου διάλογος. «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα», είπε.

 «Δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός, η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, δεν επιβάλλεται»

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε και τις ενστάσεις του για το ερωτηματολόγιο, που πυροδότησε τη σφοδρή σύγκρουση των τελευταίων ημερών. «Πάρτε το ερωτηματολόγιο. “Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;”. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα», είπε.

Όπως διευκρίνισε πάντως, «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κος Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται.

 «Αν έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εάν υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μπορεί και να μην χρειαστεί αλλαγή η ηγεσίας, ορίζοντας όμως το καλό αποτέλεσμα ως τη δεύτερη θέση μίνιμουμ.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση», είπε, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική ηγεσία μέχρι τις ευρωεκλογές.

«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιστρέψει, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας»

Στα άκρα η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέση μάχης, λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στις 19:00 το απόγευμα, όταν και έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να παραβρεθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης, που θα έχει επιστρέψει από το Λονδίνο.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να φανεί αν η κρίση που ξέσπασε με αφορμή του ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, θα επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει μια ανακωχή, έστω και πρόσκαιρη, παραπέμποντας το ζήτημα στο Συνέδριο του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη. Με βάση τις δηλώσεις, ωστόσο, των μελών, δεν προκύπτει ότι τα μέλη του οργάνου θα προσέλθουν με κοινή θέση.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το ερωτηματολόγιο του κ. Κασσελάκη προς τα μέλη, με «ταυτοτικά» όπως χαρακτηρίστηκαν, ερωτήματα για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα αρχηγικό και προσωποπαγές.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε δραματικό κλίμα, ενώ διήρκησε πάνω από έξι ώρες, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβλέπουν την προοπτική να βρεθούν λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο «σε άλλο κόμμα, με άλλη πολιτική πλατφόρμα». Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο από την απόφαση του κ. Κασσελάκη να μην εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης -ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο- αλλά μέσω επιστολής, που σε έντονους τόνους επέκρινε τα κορυφαία στελέχη τα οποία κάλεσε να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες».

Ζαχαριάδης: Δεν εκλέξαμε μονάρχη, αλλά πρόεδρο

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, παίρνουν θέση, ενόψει και της συνεδρίασης του οργάνου.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, έθεσε ζήτημα πολιτικής πορείας, προσανατολισμού και συντεταγμένης ανάκαμψης, με τέλος της εσωστρέφειας. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ότι διοικεί το κόμμα σαν επιχείρηση, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέγαμε μονάρχη.

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν εκλέξαμε μονάρχη», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αγνοεί τα κομματικά όργανα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση