HomeHL-9Δολοφονίες στη Γλυφάδα: Βαθύτερα αίτια όπλισαν το χέρι του 76χρονου

Δολοφονίες στη Γλυφάδα: Βαθύτερα αίτια όπλισαν το χέρι του 76χρονου

«Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», δηλώνει ναυτιλιακός οικονομολόγος. Πήρε θέση στην οικογενειακή αντιδικεία υποστηρίζει φίλος της οικογένειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένος για την τραγική έκβαση μιας «ιστορίας επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε στο Ertnews ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος μίλησε και για το «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε.

Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 76χρονου όπλισε το χέρι του».

Πολλά πράγματα είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι τώρα που έγινε το φονικό, αλλά και από τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν, επεσήμανε στη συνέχεια ο αναλυτής εξηγώντας ότι μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής.

«Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε και σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν «φωτισμένες», η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

«Ο δράστης ήταν κομμάτι της οικογένειας επί 35 – 45 χρόνια»

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον αιγυπτιακής καταγωγής 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία..

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη.

Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

«Κάποια στιγμή κάποιος πήγε και τον έδιωξε από εκεί»

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης τονίζοντας ότι ο 76χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε. «Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται.

Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ ό, τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Ξηραδάκης είχε περιγράψει μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας». Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος – καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

«Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια «δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».

Eίχε πάρει θέση στη διαμάχη

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του 76χρονου δράστη του εγκλήματος στη Γλυφάδα και την απομάκρυνσή του από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί, όπως υποστηρίζει ένας φίλος της οικογένειας, γράφει το Πρώτο Θέμα.

Ο 76χρονος φέρεται να είχε πάρει θέση υπέρ του ενός αδελφού με αποτέλεσμα η οικογένεια να αποφασίσει να τον παύσει από τα καθήκοντά του και να τον διώξει από το σπίτι που εμένε τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ο φίλος της οικογένειας Καρνέση σε κατάσταση σοκ κάνει λόγο για ένα άτομο που έχασε τον έλεγχο και πήγε στη ναυτιλιακή με πρόθεση να σκοτώσει όσους θεωρούσε υπεύθυνους για την απόλυσή του.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι σκότωσε ήταν Άγιοι άνθρωποι, βοηθούσαν όλο τον κόσμο και αυτοί οι άνθρωποι δεν έπρεπε να φύγουν με αυτόν τον τρόπο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν εκτός εαυτού γιατί τσαντίστηκε πάρα πολύ που στην ηλικία που είναι, 75 χρόνων, χωρίς παιδιά, χωρίς γυναίκα, χωρίς τίποτα έμεινε στο δρόμο γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο τον έδιωξαν από την επιχείρηση μετά από 33 χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός θεώρησε υπαίτιους αυτούς που σκότωσε. Δεν πήγε να σκοτώσει κανέναν άλλο παρά μόνο όσους κατά τη γνώμη του υπαίτιους».

«Αυτό είναι έγκλημα τεράστιο. Γιατί ήταν κολλητός και πήγε μαζί με τον κύριο Σπύρο, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας και αυτή η εταιρεία έχει οικονομική διαμάχη εδώ και χρόνια με τον κύριο Σπύρο και είναι στα Δικαστήρια. Και αυτός πήγε υπέρ του κυρίου Σπύρου.

Και για εμένα, το θεώρησαν αυτό ότι δεν ήταν καθόλου σωστό και μετά από 33 χρόνια τον έδιωξαν και τον έβγαλαν από το σπίτι, τον πέταξαν στο δρόμο. Το θεώρησε, κατά τη γνώμη του, αχαριστία γιατί ήταν ο επιστάτης, αυτός που προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο. Έκανε τα πάντα» λέει ο φίλος της οικογένειας Καρνέση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση