HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: «Ουσιώδεις και αξιόπιστες πολιτικές ή πολιτικές πλασματικών φοροελαφρύνσεων και συνέχιση λιτότητας»

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Ουσιώδεις και αξιόπιστες πολιτικές ή πολιτικές πλασματικών φοροελαφρύνσεων και συνέχιση λιτότητας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρες είναι οι μνημονιακές πολιτικές τις κυβέρνησης και τα πεπραγμένα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι :

  1. Η ανάπτυξη θα επιτευχθεί με δημόσιες επενδύσεις.
  2. Η ρευστότητα θα επέλθει με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
  3. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες αλλά δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές αν έχουν ως στόχο την μείωση του κόστους εργασίας.
  4. Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης για την μείωση των ελλειμάτων είναι αποτυχημένη.
  5. Η επίλυση του χρέους μπορεί να γίνει μόνο με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
  6. Ο τρόπος αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού με θετικά, ψεύτικα πλεονάσματα που στεγνώνουν την οικονομία, πρέπει να σταματήσει.

Στην αντίπερα όχθη η κυβέρνηση :

  1. Μονιμοποιεί την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
  2. Διατηρεί τον στόχο του ΕΝΦΙΑ για έσοδα της τάξης των 3,2 δις ευρώ. Συνεχίζεται δηλαδή η φορομπηχτική φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τις πλασματικές αξίες που ισχύουν από το 2007, με τον οποίο δημεύεται η πρώτη κατοικία και αποτελεί φόρο ο οποίος είναι ελάχιστα αναλογικός.
  3. Μειώνει, κοροϊδεύοντας, μόλις 6 λεπτά το πετρέλαιο και δεν προχωράει στο χτύπημα των καρτέλ.
  4. Δεν προχωρά σε ουσιαστικό προσδιορισμό της φοροδοτικής ικανότητας του Έλληνα, σύμφωνα με το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα, με αποτέλεσμα, την συνεχή αύξηση των ληξιπρόθεσμων και την επιβάρυνση των Ελλήνων με προσαυξήσεις.

Η χώρα και οι πολίτες της απαιτούν ουσιώδεις και αξιόπιστες πολιτικές και όχι πλασματικές φοροελαφρύνσεις και συνέχιση λιτότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση