HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Χρηστάκης πρόεδρος του Δ.Σ. Χερσονήσου

Ο Γ. Χρηστάκης πρόεδρος του Δ.Σ. Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες,  Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, η προβλεπόμενη από το νόμο εκλογή με μυστική ψηφοφορία των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς επίσης και των αντιπρόσωπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.).

Στη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου, προήδρευσε ο κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης, ως ο Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας που εκλέχτηκε με τις περισσότερες ψήφους.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Χρηστάκης (με ψήφους 28 από τους 32). Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Χειρακάκης και Γραμματέας ο κ. Γεώργιος Παπουτσάκης. Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στις οποίες πρόεδροι ορίζονται αντίστοιχα οι κκ. Εμμανουήλ Πλευράκης και Εμμανουήλ Πετράκης.

Για την Οικονομική Επιτροπή, από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν πέντε (5) τακτικά μέλη:

1) Αντώνιος Βασιλείου

2) Νικόλαος Σταυρουλάκης

3) Σπύρος Κατσάμποξάκης

4) Βαρδής Φραγκιαδάκης

5) Κωνσταντίνος Παρλαμάς

Από τη μειοψηφία εκλέχθηκαν τρία (3) τακτικά μέλη:

1) Γεώργιος Παρθενιώτης

2) Κωνσταντίνος Φιλιππάκης

3) Ιωάννης Σέγκος

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι:

1) Ιωάννης Ζαχαριουδάκης

2) Αντώνης Μπιτζαράκης

3) Γεώργιος Παπουτσάκης

4) Απόστολος Λουλουδάκης

5) Γεώργιος Μεραμβελιωτάκης

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκλέχθηκαν πέντε (5) τακτικά μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας:

1) Νικόλαος Αργυράκης

2) Αθανάσιος Καλαϊτζάκης

3) Ευθύμιος Μουντράκης

4) Αντώνιος Ασπετάκης

5) Γεώργιος Μεραμβελιωτάκης

Από την μειοψηφία εκλέχθηκαν τρία (3) τακτικά μέλη:

1) Γεώργιος Χαλκιαδάκης

2) Ιωάννης Ζαχαριουδάκης

3) Δημήτριος Μπάτσης

Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν:

1) Κωνσταντίνος Φιλιππάκης

2) Νικόλαος Σταυρουλάκης

3) Αντώνιος Βασιλείου

4) Γεώργιος Παρθενιώτης

5) Εμμανουήλ Κουλούρας

Ως εκπροσώπους του Δήμου Χερσονήσου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.), το σώμα εξέλεξε τέσσερα (4) μέλη. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαστοράκης συμμετέχει αυτοδίκαια στην Π.Ε.Δ.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας:

1) Σπύρος Κατσαμποξάκης

2) Απόστολος Λουλουδάκης

Από την μειοψηφία:

1) Ιωάννης Σέγκος

2) Κωνσταντίνος Ζαχαριουδάκης

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Δήλωση Γ. Χρηστάκη

Η ψήφος εμπιστοσύνης που μου δίνετε και, κατά συνέπεια, η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, με αφήνει βαθιά συγκινημένο. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς: Τους συντοπίτες μου που με ανέδειξαν με την ψήφο τους Δημοτικό Σύμβουλο, την παράταξη και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαστοράκη που με πρότειναν για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και εκείνους που δεν το έπραξαν, καθώς είναι απολύτως σεβαστή η κρίση όλων.

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Να ασκήσω με συνέπεια, αμεροληψία και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά μου ώστε, με κάθε δυνατό τρόπο, να αναδείξουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα δυναμικό φορέα αποφάσεων προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του, και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών προς τη δημοτική αρχή.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, για να το επιτύχουμε, είναι να έχουμε ευήκοα ώτα, να καλλιεργήσουμε την αρχή του διαλόγου με τους δημότες και, πάνω απ’ όλα, να συνεργαστούμε. Έχουμε χρέος να σεβαστούμε την ψήφο των ανθρώπων, όλων των παρατάξεων, που μας εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους στο Δήμο. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα όνειρα όλων σαν να ήταν δικά μας, διότι μόνο έτσι έχει νόημα η παρουσία μας εδώ. Και έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα κοινό τόπο για να το επιτύχουμε.

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία, θα βρει πολλά παραδείγματα δήμων που η κατάλληλη δημοτική αρχή τους ανέδειξε σε δήμους-πρότυπα. Αλλά τότε θα βρεθεί μπροστά στο δεδομένο ότι, σε τέτοιους δήμους η δημοτική αρχή λειτουργεί ενιαία, με σύνεση και με σύμπνοια, με μόνο γνώμονα το κοινό καλό. Η αντιπολίτευση ασκείται εποικοδομητικά και η κριτική έχει στόχο τη βελτιστοποίηση και όχι την αποδόμηση του έργου που συντελείται. Με λίγα λόγια, η επιτυχία αυτών των δήμων οφείλεται στο γεγονός ότι έχει γίνει απολύτως κατανοητό πως η δημοτική αρχή απαρτίζεται από το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του, και ότι μέσα σ’ αυτό δεν υπάρχουν φίλοι κι εχθροί, παρά μόνο άνθρωποι που πασχίζουν για ένα κοινό ιδεώδες. Μόνο έτσι, επιτυγχάνοντας με τις αντιθέσεις, που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, την αλληλοσυμπλήρωση ιδεών και παρέχοντας την απαραίτητη συνδρομή ώστε το καλό να γίνει καλύτερο, μπορεί να παραχθεί έργο με το μέγιστο όφελος για το δήμο και τους κατοίκους του.

Με το ξεκίνημα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι ευκαιρία να δουλέψουμε προς αυτή τη κατεύθυνση της δημιουργίας ενός δήμου που θα αποτελέσει υπόδειγμα. Είμαι βέβαιος πως ουδείς στερείται ενθουσιασμού, διάθεσης για δουλειά, καλής θέλησης και οράματος. Ας τα μετουσιώσουμε σε πράξη, πέρα από παραταξιακές αντιθέσεις. Ας γίνει η διαφορά απόψεων αφορμή για γόνιμο διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και ιδεών που θα προάγουν σε υψηλότερο επίπεδο το έργο που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε τομές προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Είναι καθήκον μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Όπως όλοι ξέρουμε, η οικονομική κρίση δεν είναι η μόνη κρίση που έπληξε τη χώρα. Με την αφορμή, βγήκε στην επιφάνεια μία ακόμη χειρότερη, η υφέρπουσα από καιρό κρίση θεσμών και αξιών. Αλλά επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, η συνειδητοποίηση αυτής της κατάστασης, εξ ανάγκης μας οδηγεί στην επαναδημιουργία ηθικών και ιδεολογικών βάσεων και προτύπων. Ας το εκμεταλλευτούμε θετικά αυτό και ας προχωρήσουμε διεπόμενοι από νέο ήθος, μακριά από τα ξεπερασμένα προφίλ παλαιάς κοπής. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα καινούριο πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διακρίνεται από ανθρωπιά, θα διακατέχεται από σεβασμό προς το συνάνθρωπο, και θα παράξει ουσιαστικό έργο. Ένα πρόσωπο ειλικρινές, που θα επιτύχει να οικοδομήσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη. Έχουμε υποχρέωση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των ανθρώπων που μας τοποθέτησαν σ’ αυτές τις θέσεις, να τους το προσφέρουμε, και έχω την πεποίθηση ότι με τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα το πετύχουμε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση